Рятувальники Сумщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Твоя кров – рятівна!»

23 вересня у Сумському обласному центрі служби крові проходила Всеукраїнська акція «Твоя кров – рятівна», ініційована Асоціацією молодих донорів України. Акція присвячена професійному святу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

27 вересня 2016 року, 06:56

alt text

23 вересня у Сумському обласному центрі служби крові проходила Всеукраїнська акція «Твоя кров – рятівна», ініційована Асоціацією молодих донорів України. Акція присвячена професійному святу Державної служби з надзвичайних ситуацій. У ній уже прийняли участь львівські та миколаївські рятувальники, а тепер до них долучилися кілька десятків сумчан. Бажання здати кров та плазму для тих, хто її потребує, висловили багато працівників служби – адже вони щодня мають справу з людським горем, бачать жертв пожеж і катастроф, які потребують не лише їх допомоги, але й донорської крові.

alt text

alt text

В управлінні ДСНС в Сумській області працює чимало донорів, які регулярно здають компоненти крові на користь тих, хто її потребує в медзакладах області. Але вони відвідують центр крові за власним графіком. Переважна більшість учасників акції здавали кров уперше.

  • Завжди хотіла здавати кров, - розповідає диспетчер міського відділу управління ДСНС Ірина Дяченко. – Але була в одній декретній відпустці, потім, майже зразу, в іншій, часу не вистачало. А тепер вийшла на роботу – і тут якраз акція. Я вирішила взяти в ній участь зразу, як тільки почула оголошення. І хочу здавати кров і далі.

  • Я здаю кров уже кілька років, - каже начальник відділення засобів зв’язку Олексій Ткаченко. – Вперше робив це, щоб допомогти комусь із знайомих , - вже не пам’ятаю навіть, кому. А потім уже хотілося допомагати всім, кому це може знадобитися.

  • Ми дуже вдячні всім учасникам акції, - каже лікар-трансфузіолог СОЦСК Владислав Світайло. – Вони щодня рятують людей, і сьогодні, знаходячись не на роботі, лише за покликом серця теж врятували не одне життя. І може десь через тиждень чи два лікар вийде з операційної до родичів пацієнта і скаже: «Все добре». І це буде заслугою донорів, які навіть не знатимуть, кого врятувала їхня кров.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.