Донорська рука допомоги: у Мукачеві здали кров для онкохворих

До проекту ВМГО «Асоціація молодих донорів України» «Здай кров – врятуй життя» долучилися військові прикордонного Мукачівського загону. Кров збирали для онкохворих дітей та дорослих, що знаходяться у лікарнях Закарпатської області. Одразу ж після здачі волонтери мали змогу зареєструватися на сайті DonorUA, щоб отримувати інформацію про проведення подібних акцій.

20 квітня 2017 року, 19:51

11 квітня до проекту ВМГО «Асоціація молодих донорів України» «Здай кров – врятуй життя» доєдналися військові прикордонного Мукачівського загону. Заради адресної допомоги онкохворим дітям та дорослим були об’єднанні зусилля волонтерів ВМГО «Асоціація молодих донорів України», медичних працівників та прикордонників. Здача крові відбувалася безпосередньо у військовій частині, де на донорів вже чекали працівники Закарпатської обласної станції переливання крові. Черга з волонтерів вишикувалась довга – таке завзяття справило враження і на тих, хто у частині здавати кров не планував, тож охочих допомогти онкохворим виявилось чимало.

alt text

У частині панувала тепла атмосфера: військовослужбовці ласували смачною булочкою з чаєм та водночас рятували життя. Так, усе настільки просто: невелике обстеження експрес-методом та сама процедура, що триває не більше 10 хвилин. Наразі в Закарпатській області існує велика кількість онкохворих людей, що потребують постійних переливань крові, тож значення таких акцій важко переоцінити. Як зазначають волонтери ВМГО «Асоціація молодих донорів України», донорська кров завжди у дефіциті, тому кожен охочий – на вагу золота.

alt text

Одразу ж після здачі крові донори мали змогу зареєструватися на сайті DonorUA, аби стати регулярними донорами та отримувати інформацію про проведення подібних акцій.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.