У Дніпрі розпочався місячник здачі крові для Обласної дитячої лікарні

У Дніпрі стартував місячник здачі крові для потреб Обласної дитячої лікарні. Донорів запрошували здавати кров 24 квітня безпосередньо на базі лікарні та 25-26 на базі Обласної станції переливання. Загалом за перші три дні місячника кров здали 140 дніпрян – 99 у дитячій обласній та 41 на станції переливання.

28 квітня 2017 року, 09:30


У Дніпрі стартував місячник здачі крові для потреб Обласної дитячої лікарні. Донорів запрошували здавати кров 24 квітня безпосередньо на базі лікарні та 25-26 на базі Обласної станції переливання. Місячник триватиме до 24 травня, тож донорів продовжують чекати на станції за штатним розкладом.

Загалом за перші три дні місячника кров здали 140 дніпрян – 99 у дитячій обласній та 41 на станції переливання. У перший, наймасштабніший день, до акції долучилися співробітники Національної поліції, курсанти та студенти університету внутрішніх справ, медичної академії та інших, самі лікарі дитячої обласної, представники патріотичних організацій, Дніпропетровської обласної ради разом з головою Глібом Пригуновим і десятки небайдужих містян. Донорство об’єднало всіх!

«Ми пишаємось тим, що наш регіон став центром волонтерського руху. Всі бачили черги, коли люди здавали кров пораненим бійцям. Наші діти також потребують допомоги і підтримки. Я також долучаюсь до акції та закликаю кожного громадянина допомогти дітям. Адже навіть краплина крові може врятувати дитяче життя. Здавати кров це не лише почесно, просто, а й корисно», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. За словами головного лікаря Олександра Хитрика, щорічно у медзакладі маленьким пацієнтам переливають кров від 2,5 – 3 тис. донорів. «Нажаль, у нас збільшилась кількість дітей з онкозахворюваннями, багато надходять з опіками, беремо на лікування дітей з зони АТО. Достатній запас препаратів крові для нашого мед закладу житєєвонеобхідний», - зазначив він.

Справді, щоб повністю забезпечити дитячу обласну лікарню компонентами донорської крові, постійно ведеться робота з залучення донорів, адже багато категорій маленьких пацієнтів потребують їх у дуже великій кількості і жодна родина не впорається самостійно. Гематологічне відділення, реконструктивної хірургії з онкологічними койками, відділення інтенсивної терапії, що лікують новонароджених, опікових та інших найважчих пацієнтів – їхня робота багато в чому залежить від своєчасного і повноцінного надання трансфузійної допомоги. Внесок кожного донора , кожна краплина крові – крок до одужання.

Щиро дякуємо дніпрянам за активність та небайдужість!

Будьмо один за одного!

Повні фоторепортажі на наших сторінках у FB тут і тут та у ВК тут і тут

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.