Соціальний проект — це волонтерство чи клопітка повноцінна робота?

n/a

3 листопада 2015 року, 12:47

Хороше питання, яке потрібно ставити всім, хто усвідомлено чи не зовсім, з усім завзяттям чи так, за компанію, занурюється в соціальний проект.

Будь-який проект чи то бізнес, чи то соціального походження має свої ступені розвитку, певні критерії успішності. Для досягнення результату потрібна 100% віра в проект, експертиза та час. Вже потім, на розвиток чи то на поштовх потрібні кошти.

Коли з вірою та експертизою все зрозуміло — вони або є, або їх немає, і тут вже питання не компетенції, прорахунків та аналітики, а везіння та правильної подачі себе, то от з часом все інакше. Якщо приділяти 100% свого часу соціальному проекту, нагадаю, що соціальний проект не може бути бізнес проектом, тому прибутку в нього немає — буде результат у вигляді ефективного вирішення проблеми чи певного рішення.

Що ж означає 100% свого часу? Це не більше, не менше як 24 години на добу. З усіма труднощами та радощами, перемогами та розчаруваннями, негативом та позитивом, лінню та бажанням та всіма різновидами людських емоцій і почуттів. І за цей інвестований час в розвиток проекту людина має отримувати зарплатню і тут вже не грає роль якого напрямку проект, що він вирішує, і яка його мета. Якщо проект направлений на результат, а в нашому випадку, вирішення проблеми — над ним мають працювати хороші менеджери.

Всі звикли, що соціалка означає безкоштовно, ніхто тільки не знає що саме безкоштовно… Уявімо собі ми хочемо їсти, а нам безкоштовно дають Apple Watch (модель годинників, що нещодавно випустила компанія Apple). Ну хто б сказав — ні не давайте?! Та ніхто. Більше того всі будуть радіти і тішитись безкоштовому і крутому подарунку. Залишається одне — їсти ми все ж хочемо і питання з голодом не закрите.

То все до чого та неперевершена історія… Існує такий міф, що соціальний проект — це волонтерство і нічого більше. І все, що відноситься до матеріально-техніної допомоги, звісно, вирішує всі питання…

Як практик із впевненістю стверджую — для ефективності результату має бути закладений бюджет на адміністративні витрати та зарплатний фонд і не варто блукати в ілюзіях, що волонтери можуть все. Хоча, вони дуже здібні:)

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.