Про донорство - доступно для школярів м. Дніпропетровськ

n/a

17 листопада 2015 року, 13:18

"Донором бути не страшно. Донором бути корисно. Донором бути потрібно". Саме такі прописні істини розповідали 11 листопада працівники Дніпропетровської обласної станції переливання крові школярам. Учні 67-тої школи стали першопрохідцями, що були залучені до нової ініціативи Асоціації молодих донорів крові.

Наша мета полягає у популяризації донорства серед усіх верств населення. Адже школярі - це також майбутні донори. І уже зараз їм потрібно розуміти, наскільки важливе донорство.

Головний лікар станції Антоніна Андріївна розповіла дітям про роботу служби крові, механізми її взаємодії із громадянами, а також важливість донорства в цілому.

Пізніше учням показали спеціальну навчальну аудиторію, де коротко розповіли про головні аспекти донорства крові: групах крові, резусах та резус-конфліктах, генетичних аспектах. Далі лікар показала "кухню" станції переливання, і провела дітей по маршруту справжнього донора: від реєстратури і переробки, до лаштунків, які доступні лише працівникам, а саме місцям перевірки і видачі готових компонентів крові. По завершенню екскурсії діти отримали браслети донора - "Лінія життя". Сподіваємось, що серед цих і наступних учнів, буде багато нових донорів, які допоможуть нам рятувати життя!

alt text Майбутні донори, а наразі - допитливі школярі

alt text Трішки теорії перед екскурсією

alt text За лаштунками станції переливання крові

alt text Цікаво про головне

alt text Учні дізналися багато нового під час екскурсії

alt text Лікарі розповіли цікаві факти про кров та її властивості

alt text Головний предмет обговорення та екскурсії

alt text Подарунки від партнеру програми - МТС Лінія життя

Більше фото шукайте тут.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.