Ірина Славінська: "ДонорUA допомагає знайти донорів за 20 хвилин"

n/a

8 грудня 2015 року, 10:32

Про новостворений проект Donor.ua президент Асоціації молодих донорів України може розповідати годинами. Ще б пак. Результати роботи молодого стартапу просто вражаючі. Процедура пошуку донорів зменшилася як мінімум втричі: із години - двох до 20 хвилин.Усі реципієнти, що звернулися по допомогу, вчасно отримали кров чи її компоненти. З кожним днем база потенційних та існуючих донорів розростається у геометричній прогресії. З одного міста радіус можливої допомоги поширився відразу на 20 областей України.

Але на досягнутому команда зупинятися не збирається: "Нам ще рости, і рости", - говорить Ірина. - "Зміцніє проект на тому етапі, коли ми будемо отримувати запити не від реципієнтів, а від станцій переливання чи центрів крові. Коли у базі потенційних донорів буде 10% населення України. Саме тоді проблема нестачі донорської крові стане міфом та пережитком минувших часів".

Асоціація молодих донорів України намагається усіма можливими методами привернути увагу громадськості до проблем з донорською кров'ю. Проте воліють не говорити, а діяти: "Крім різноманітних акцій для донорів, ми влаштовуємо соціальні активності. Крайній захід - організація Хелловіну разом з Кулінарною школою Kartata Potata та радіо Аристократи".

alt text

Ірина Славінська своє посмішкою підбадьорує донорів

Про те, що донорство не лише важливе, а й корисне для здоров'я Ірина не втомлюється повторювати: "Бути донором крові - це суцільні "ЗА". По-перше, можна слідкувати за власним здоров'ям. Адже донора перевіряють на різноманітні інфекції, при чому безкоштовно. По-друге, постійний донор страхує себе від різноманітних захворювань, починаючи від сердцево-судинних до шизофренії. Кожного разу донор стимулює виробляти нові і здорові клітини крові. Хіба не красота?! Пішли, здали кров, відновили організм, врятували життя. По-моєму, це рай, про який ніхто не знає:) "

Підготовано за матеріалами Interview.in.ua

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.