Всесвітній день донора крові-2016 в Україні

14 червня Україна разом з 192 країнами відзначала Всесвітній день донора крові. В цей день увага громадськості як ніколи прикута до сфери донорства. В різних куточках нашої країни в цей день пройшли акції та урочисті заходи, сотні людей здавали кров, найактивніші донори отримували нагороди.

17 червня 2016 року, 13:05

14 червня Україна разом з 192 країнами відзначала Всесвітній день донора крові. В цей день увага громадськості як ніколи прикута до сфери донорства. В різних куточках нашої країни в цей день пройшли акції та урочисті заходи, сотні людей здавали кров, найактивніші донори отримували нагороди.

У Києві ГО "Just LIFE" разом з ВМГО "Асоціація молодих донорів України" та проектом ДонорUA провели святкову акцію у ОХМАТДИТі у підтримку онкохворих діток, що лікуються в цьому закладі.

alt text

У Киівському обласному центрі крові (м.Біла Церква) також відбулася святкова акція. На захід були запрошені почесні донори міста Білої Церкви. Для них була організована концертна програма, а також вручені подарунки.

alt text

Запоріжжя також урочисто святкувало Всесвітній день донора. Окрім традиційного прийому донорів, в цей день, щоб висловити подяку запорізьким донорам, а також підтримати акцію, на Запорізькій обласній станції переливання крові перші особи Запоріжжя та області здали кров.

Завітав на станцію і двічі Почесний донор СРСР, Почесний донор України Василь Васильоич Джигурда, який за своє життя здав більше сотні літрів крові. І, звісно, відбулися нагородження нових Почесних донорів України.

alt text

Цього року ще одне місто Запорізької області активізувалося - з нами тепер Мелітополь. Для донорів, які 14 червня завітали на станцію, приготували нагороди та подарунки. Були нагороджені Почесні донори та активісти донорського руху, зокрема представників ТДАТУ - університету, який має чудові донорські традиції та підтримує Асоціацію у Мелітополі.

alt text

У Житомирському обласному центрі крові з нагоди Всесвітнього дня донора крові 14 червня відбулась прес-конференція «Кров об’єднує усіх нас», в рамках якої відзначили також Почесних донорів, волонтерів Асоціації та інших активістів, які допомогають розвивати донорство.

alt text

Дніпро так само приймав донорів в цей день. ДонорUA традиційно провели акцію разом з клубом активного відпочинку KAVA. Однією з найпомітніших в цей день стала семисота донація єдиного донора-героя України Ніколаєва Володимира Костянтиновича. Видатний донор цього року ще й святкуватиме 40 років свого донорського стажу! Всі донори цього дня отримували пам'ятні подарунки.

Окремим заходом став урочистий концерт, в рамках якого представники Обласної ради, департаменту охорони здоров'я, МНС нагородили почесних та активних донорів, представників медичних установ, громадських активістів, команду ДонорUA в тому числі!

А ввечері для всіх охочих відбуалася вже менш формальна зустріч в Книгарні "Є", де ми від імені Асоціації нагородили наших активних донорів та помічників, а також розказали, як виникав та розвивався донорський рух у Дніпрі.

Кам'янське (кол.Дніпродзержинськ) відзначав Всесвітній день донора, приймаючи донорів та нагороджуючи найактивніших.

alt text

Донорів Харкова в цей день чекали нагороди для Почесних та активних, а також виставка дитячих малюнків "Здай кров заради життя"

Також на честь свята донори активно здавали кров в Одесі, Черкасах, Ужгороді, Миколаєві тощо.

Ми щиро дякуємо всім, хто брав участь та підтримав проведення заходів в усіх містах України! І ще раз вітаємо з Всесвітнім днем донора крові!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.