Рятувальники Миколаївщини та Львівщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Твоя кров – рятівна!»

14 вересня - другий день всеукраїнської акції "Твоя кров - рятівна!". До акції долучились Львів та Миколаїв!

15 вересня 2016 року, 12:04

alt text

Істина про те, що життя – це найцінніший дар та скарб на всьому світі, вогнеборці розуміють, як ніхто. Їм неодноразово доводилося виривати із лап смерті життя людей, бачити біль та горе від втрати близьких. Співробітники Служби порятунку не з почутого знають, як легко доля може забрати життя та скільки зусиль потрібно аби його зберегти. Саме тому рятувальники завжди, у будь-якій складній життєвій ситуації, прагнуть допомогти тим, хто опинився в біді та використовують для цього будь-яку нагоду та можливість.

Так, 14 вересня – у другий день всеукраїнської акції «Твоя кров – рятівна!», яка була ініційована Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих донорів України» та приурочена до Дня рятувальника - співробітники Миколаївської Служби порятунку завітали до Обласної станції переливання крові. В рамках заходу понад 30 співробітників апарату Головного управління та підпорядкованих підрозділів Миколаївського гарнізону оперативно-рятувальної служби прийшли до Обласної станції переливання крові, де на добровольчих засадах здали кров. Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко зазначив: «Покликання кожного співробітника ДСНС – рятувати людей . І якщо вже нам доводиться боротися із люттю стихій, заради цієї мети, то надати посильну допомогу, здавши кров для онкохворих дітей або дорослих, ми просто повинні. Тішить те, що чимало наших співробітників відгукнулося. Це в черговий раз підтверджує факт, що ми прийшли на службу заради досягнення головної мети – захисту і збереження життя та здоров’я людей!»

alt text

alt text

Так само 14 вересня рятувальники Головного управління ДСНС України у Львівські області долучились до акції «Твоя кров – рятівна!». Літні місяці були вкрай дефіцитним періодом для центрів крові, станцій та відділень переливання по всій Україні. Саме тому рятувальники долучилися до даної акції. Успішно пройшовши медичний огляд та заповнивши всі необхідні документи, кожен рятувальник подарував комусь із дітей такі вкрай необхідні 450 мл крові, врятувавши цим чиєсь життя.

«Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку виникає потреба в переливанні крові. Проте її не завжди та всім вистачає. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів. Я щиро вірю у те, що своїм вчинком ми врятуємо не одне життя» – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський.

Щиро дякуємо рятівникам Львівщини та Миколаївщини за чергові врятовані життя!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.