У Львові стартував проект "Кров новин - новини крові"

У Львові оприлюднили результати медіа-моніторингу на предмет того, як львівські ЗМІ упродовж останнього року висвітлювали тематику донорства крові.

14 жовтня 2016 року, 15:00

11 жовтня 2016 року у Львові розпочався проект "Кров новин - новини крові".

У рамках проекту відбулися: • Показова донація крові за участі студентів ЛМНУ ім.Данила Галицького • брифінг організаторів акції про результати медіа-моніторингу на предмет того, як львівські ЗМІ упродовж останнього року висвітлювали тематику донорства крові • Тренінг із висвітлення проблем служби крові в Україні • Діалогова група із представниками медустанов і влади

alt text

Студенти-медики мали можливість здати кров, а також розповіли журналістам про свій досвід донорства. Обговорювалися питання, чому в Україні донорської крові замало і забагато водночас; як журналісти, громадські організації та місцева влада можуть поліпшити ситуацію і допомогти створенню сучасної служби крові.

alt text

Громадські активісти з Асоціації «Спільний простір» та ВМГО «Асоціація молодих донорів України» поінформували львівських журналістів про те, що українські ЗМІ висвітлюють тему донорства крові вкрай пасивно.

Зокрема голова моніторингових проектів АСП Олександр Чекмишев розповів, що за результатом моніторингу львівських медіа упродовж року було зафіксовано всього 73 матеріали та згадки: 8 у газетах, 19 на телебаченні, 44 на Інтернет-сайтах та 2 на радіо. Бракує аналітичних матеріалів, недостатньо фахових експертних коментарів. Проблема більшості журналістських матеріалів – їх мінімальний обсяг, шаблонність, некоректно виставлені теги та посилання. Як наслідок – незручна навігація між матеріалами, які є змістовно спорідненими та можуть бути цікавими для аудиторії.

Керівник проекту Леся Ярошенко зазначила, що результати моніторингу стануть основою для низки тренінгів для регіональних журналістів, покликаних розвинути їхні професійні стандарти та зробити іх більш поінформованими щодо проблем донорства крові. Крім Львова, тренінги також відбудуться у Житомирі (20.10), Кропивницькому (24.10) та Харкові (03.11).

«Мета даного проекту - підвищити рівень обізнаності журналістів, а значить і суспільства у питанні донорства крові, таким чином сприяти переходові до 100% добровільного безоплатного неродинного донорства крові», - зазначила Юлія Новобранець, координаторка проектів ВМГО «Асоціація молодих донорів України».

Проект реалізується за підтримки Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily refl ect the offi cial position of the U.S. Government.”

Додатково: відео сюжет ІА «ZIK» про акцію у 11.10 Львові

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.