Акція "Кров новин - новини крові" у Харкові

Харків став наступним містом, де волонтери, медичні працівники та журналісти зібралися разом, аби обговорити шляхи популяризації безоплатного донорства крові.

11 листопада 2016 року, 15:10

В рамках акції відбулася показова донація крові, під час якої журналісти могли спостерігати за процесом від початку (реєстрації донора) до кінця (моменту отримання довідки).

Після "ввідної" частини усі учасники акції могли приєднатися до тренінгу "Служба крові в Україні: реалії і картинка у ЗМІ". Під час заходу представники ЗМІ, медичних закладів і волонтери проаналізували наявні у МАС МЕДІА публікації на тему донорства. В результаті моніторингу матеріалів було виявлено, що найбільше журналісти приділяють увагу публікаціям про гостру потребу здачі крові, наводять загальну статистику. Проте зовсім не апелюють до аналітичних жанрів у цій тематиці.

Керівник проекту Леся Ярошенко зазначила: "Головна мета акції - підвищити рівень обізнаності журналістів у питаннях висвітлення донорства крові. А також привернути увагу суспільства до проблеми донорства".

За словами головного лікаря Харківського обласного центру служби крові Вадима Яворського, у місті працюють з постійними донорами. Що значно підвищує якість крові. Крім того у лікарні налаштована система заготуванні крові та її компонентів і найближчим часом харківські спеціалісти будуть ділитися досвід з колегами з інших міст України.

alt text

alt text

alt text

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.