Прес-конференція "Кров новин-новини крові"

Підсумкова прес-конференції проекту - Донори крові, журналистика, PR і передчасно народженні діти

16 січня 2017 року, 11:54

alt text

ВМГО "Асоціація молодих донорів України" та Асоціація "Спільний простір" відзначають відсутність популяризації теми донорства в засобах масової інформації. Про це на пресконференції та про перші результати громадського проєкту "Кров новин - новини крові" у пресцентрі Українських Новин повідомила координатор проєкту "Кров новин - новини крові" Леся Ярошенко.

Відео з підсумкової пресконференції проєкту - Донори крові, журналістика, PR і передчасно народженні діти

Нагадаємо, що проєкт "Кров новин - новини крові" - це кампанія з популяризації регулярного донорства та сприяння інноваціям у цій справі щодо покращення забезпечення кров'ю й кровозмісними препаратами українських військових-учасників АТО, добровольців та поранених цивільних осіб.

Головна мета пруоекту – популяризація ідеї регулярного донорства через ЗМІ; стимулювання діалогу та консультацій між профільними державними службами, громадськими організаціями й волонтерами, результатом якого в Україні буде створено сучасну й ефективну систему донорства передовсім для покращення забезпечення кров’ю й кровозмісними препаратами українських військових-учасників АТО, добровольців та поранених цивільних осіб (зокрема внутрішньо переміщених осіб).

Відтак, головним завданням проєкту є організація та проведення загальнонаціональної кампанії з інформування й популяризації ідеї регулярного донорства, а також кампанії з громадського лобіювання створення в Україні сучасної й ефективної системи донорства і, таким чином, надання допомоги українським військовим-учасникам АТО, ветеранам ЗСУ й нацгвардії, добровольцям, а також пораненим цивільним особам (зокрема у середовищі ВПО).

Методологія моніторингу передбачає використання результатів медіа моніторингу щодо висвітлення проблеми донорства, який буде проведено вже мобілізованою і чинним в рамках інших проєктів, загальнонаціональною моніторинговою мережею. Також методологія проєкту передбачає інформування журналістів про ситуацію щодо української системи донорства у порівнянні з кращими світовими практиками. Таке навчання журналістів матиме не академічний характер, а буде організовано в процесі перепідготовки журналістів регіональних ЗМІ, які підлягають роздержавленню, зусиллями самих журналістів (за активної участі профільних ГО) через конкретні журналістські розслідування та ініціативи.

Тривалість проєкту: вересень 2016 р. - березень 2017 р.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.