Покращена процедура планування кроводач

Інструкція щодо планування кроводач в системі ДонорUA.

4 квітня 2017 року, 09:53

До нас часто звертались донори і скаржились, що планування кроводач не враховує актуальний розклад роботи центрів крові та персональний календар донора. Тому ми врахували побажання і значно покращили процедуру планування кроводач.

Ми розбили функціонал планування кроводачі на дві частини - планування кроводачі та планування кроводачі для реципієнта.

Планування кроводачі

Процедура планування складається з таких етапів.

Вибір центру крові. Враховується розклад роботи центру крові.

alt text

Вибір типу кроводачі. Оскільки дата наступної кроводачі залежить від історії і типу останньої кроводачі, то донор матиме змогу вибрати лише ті дати, які відповідають персональним рекомендаціям.

alt text

Планування кроводачі можливе на 6 місяців вперед.

alt text

Планування кроводачі для реципієнта

Для того, щоб запланувати кроводачу для конткретного реципієнта, потрібно скористатись цією сторінкою. Вона відрізняється від попередньої тим, що замість центра крові донору пропонується обрати реципієнта.

Після вибору реципієнта система перевіряє, які типи кроводачі потрібні конкретно цьому реципієнту, а також порівнює з тими типами, що донор вказав в своїх налаштуваннях. Співпадіння показуються в випадаючому списку.

Після вибору реципієнта та типу кроводачі пропонуються дати для здачі, враховуючи графік роботи центра крові. Важливо зазначити, що для термінових реципієнтів термін обмежено 7 днями, для звичайних реципієнтів - 14 днями. Якщо донор нещодавно здав кров, то може виникнути ситуація, що протягом наступних 7/14 днів не буде можливості здати кров, а, отже, донор не зможе запланувати кроводачу для цього реципієнта.

alt text

Ви також не зможете запланувати кроводачу на дату, якщо:

  • на цю дату запланована інша кроводача;
  • центр не працює в цей день;
  • ця дата є державним святом (в даний момент ще не працює).

Якщо центри крові проводитимуть додаткові акції, наприклад, в суботу, донор в майбутньому також зможе обрати цю дату.

На жаль, для деяких центрів у нас немає детальної інформації щодо графіку їх роботи, тому узгоджуйте дати безпосередньо з центрами або представниками реципієнтів, а ми, зі свого боку, будемо уточнювати точний рафік роботи всіх центрів.

Якщо у вас виникнуть проблеми чи запитання - пишіть нам.

Робимо систему ДонорUA кращою разом!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.