Комунікація задля порятунку: кабінет Центру крові на ДонорUA

Проект ДонорUA розширив свій функціонал: відтепер у системі можуть зареєструватися медичні заклади, що мають дозвіл на забір крові та регулярно приймають донорів.

27 липня 2017 року, 15:37

Проект ДонорUA розширив свій функціонал: відтепер у системі можуть зареєструватися медичні заклади, що мають дозвіл на забір крові та регулярно приймають донорів. Для цього, за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, був розроблений та доданий до системи «Кабінет Центру крові». Серед можливостей нововведення:

  • Оперативне оновлення важливої інформації про заклад у режимі онлайн;
  • Ефективне керування запасами крові медичної установи: заклад розміщує інформацію про наявні запаси крові та її компонентів, візуалізовну у кольорову інфографіку за принципом світофора – критично, недостатньо, достатньо. У результаті, донор легко орієнтується, де його допомога є найбільш суттєвою;
  • «Календар кроводач» - функція, що дозволяє авторизованим закладам побачити список донорів, які планують здачу крові у певний день. Відповідно, медична установа ефективніше планує свою роботу та розраховує час.

Впровадження «кабінету центру крові» суттєво полегшує взаємодію між донорами та медичними установами. Відтепер комунікація відбувається на новому рівні – у режимі онлайн. Завдяки досягнутій оперативності, донори зможуть обирати найзручніший на найпріорітетніший пункт кровоздачі, а медичні заклади – отримувати потрібну допомогу та продуктивно використовувати ресурси.

Наразі свій кабінет вже мають Національний Інститут Раку та відділення трансфузіології комунальної установи «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради. Наступні кроки у реалізації проекту - розширення функціональних можливостей кабінету центрів крові та підключення до системи нових медичних закладів та установ. Вже прямо зараз можна переглянути інформацію про запаси центрів крові, реципієнтів, що потребують допомоги, та записатися на кроводачу.

Для того, щоб авторизувати медичний заклад, що має право на забір крові, пишіть на пошту support@donor.ua. Детальніші умови співпраці за посиланням: https://donor.ua/bloodcentercabinet

Про швейцарсько-українську програму EGAP Програма «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) реалізується Фондом Східна Європа, Фондом Innovabridge, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Швейцарської Конфедерації. Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.