Півсотні одеситів здали кров на Святого Миколая

Волонтери ДонорUA.Одеса провели акцію “Найкращий подарунок — життя”.

24 грудня 2017 року, 11:01

alt text

19 грудня волонтери ДонорUA.Одеса провели акцію “Найкращий подарунок — життя”. 54 донори здали кров під час заходу. Ініціативу підтримали представники поліції.

Після здачі донорів пригощали печивом, соком та цукерками, а святкову атмосферу підтримував запах мандаринів. Кров здавали як новачки, так і досвідчені донори. Руслан Мазур — один із регулярних донорів акції.

«Кілька років тому долучився до добровільного донорства. Зрозумів, що це важливо, цікаво і корисно. Вирішив поєднати приємне з корисним, на честь свят», - розповів донор Руслан.

Новорічні свята — складний період для реципієнтів крові. Застуда та грип обмежують коло донорів, а традиційний святковий стіл унеможливлює дотримання дієти.

«Наближаються святкові дні, які триватимуть місяць. На жаль, людям буде не до цього, а лікарям потрібно рятувати життя в будь-який час. Здавати кров саме зараз вкрай важливо», — прокоментувала координатор акції Златослава Бондар.

У 2017-му на обласні станції переливання крові в Одесі встановили рекорд — 10 тисяч донорів за рік. Проте цього недостатньо для забезпечення усіх реципієнтів.

Учасники акції мали можливість підписати листівки та залишити подарунки для дітей з притулку “Світанок”.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.