Розпочалась двотижнева виставка DonorUA Art Project у київському залізничному вокзалі "Південний"

Уже третій рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво та донорство заради порятунку життів.

26 липня 2021 року, 11:48

alt text

Уже третій рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво та донорство заради порятунку життя. Найкращі роботи Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA Art Project оформили у виставку, яку урочисто відкрили на Південному Вокзалі у Києві 23 липня. Усі охочі можуть переглянути картини до 6 серпня. Також команда ДонорUA запустила хештег #донорствоцепрожиття та поширюватиме усі світлині зроблені та виставлені під цією позначкою. На відкритті висловили промови представники команди ДонорUA, Укрзалізниці, Департаменту охорони здоров’я, партнери та інші.

Розпочала відкриття президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина Славінська-Ріцнер. Вона подякувала всім, хто завітав у зал наших партнерів Укрзалізниці, де ми представили найкращі роботи ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA Art Project.

«Ми показуємо, що естетика має надзвичайно великий вплив, адже за допомогою мистецтва можемо донести наскільки важливим є донорство в Україні. Сподіваємося, що наш проєкт закличе якомога більше людей, які надихнуться естетикою та долучаться до донорського руху. Один донор за донацію може врятувати близько трьох життів. Наша виставка мандрує всією Україною. Зокрема, у Києві цей проєкт стартував за допомогою партнера Укрзалізниці. Уже до Дня Незалежності виставка відкриється у місті Івано-Франківськ. Завдяки онлайн-карті, що розміщена на сайті ДонорUA, можна слідкувати за рухом картин. Я щиро вдячна всім партнерам, які долучаються до розвитку та популяризації донорського руху в Україні»

Далі слово надали директору філії «Вокзальна компанія» Володимиру Ковалю. Він також висловив привітання та підтримки:

«Ми раді вітати наших партнерів, які проводять такий гарний соціальний проєкт. Ми стали його частиною. Як сказав відомий філософ Артур Шопенгауер: «9/10 нашого щастя — здоров‘я». Якщо в людини є здоров‘я, то вона має змогу творити, мріяти, планувати майбутнє… Наша компанія зголосилася та надала згоду на розміщення цього соціально важливого проєкту на території своїх площ. Сподіваємося, що це принесе велику користь нашому суспільству. Щиро вітаю із відкриттям такої події».

Долучилася до відкриття виставки також заступниця виконавчого директора філії «Центр охорони здоров‘я» АТ «Укрзалізниця» Тетяна Ігнатюк. Їх організація рада пропагувати стратегію національної політики розвитку донорського руху в Україні. Про виставку вона сказала наступне:

«Шикарна виставка, де кожна картина несе за собою життєві історії та переживання. Дуже зворушливо. Ми сподіваємося, що такі проєкти будуть надалі проходити на територіях Укрзалізниці. Наш центр буде сприяти, щоби вся інформація була поширена, а все більше донацій проходили в наших центрах крові. Будемо всіляко у цьому сприяти. Дякуємо, що обрали наш заклад. Бажаємо вам успіху, процвітання та сподіваємося на подальшу співпрацю».

Також висловили промовила промову представниця стратегічних партнерів ДонорUA Олена Селютіна. ГК «Нові продукти» підтримують усю діяльність організації та будуть супроводжувати виставку по всій Україні.

«Дуже рада бачити сьогодні стільки зацікавлених людей. Тішуся, що мистецтво стало ще одним потужним засобом привернення уваги суспільства до теми донорства. Ми розуміємо складнощі, що не всі охочі підтримати донорство можуть долучитися через протипоказання, психологічну неготовність тощо. Наша компанія виробляє питну воду «Природне джерело», яка разом із ДонорUA започаткували проєкт «Крапля до краплі». Починаючи з жовтня 2020 року, ми відраховуємо частину прибутку з кожної проданої пляшки води «Природне джерело» на підтримку донорського руху. Можете доєднатися до підтримки донорства, здавши кров або купивши воду «Природне джерело». Наша компанія пишається проєктом «Крапля до краплі» та закликає якомога більшу кількість людей знайти свій шлях до підтримки донорства!»

Завершила відкриття Ірина Славінська-Ріцнер, висловивши наступні слова:

«Запрошую всіх долучатися до донорського руху. Як мінімум, можете приїхати на Південний Вокзал і подивитися виставку, а, як максимум, завітати в найближчий пункт свого міста, здати кров і врятувати не одне життя».

Команда ДонорUA вдячна всім, хто долучаєтеся до донорського руху, висвітлюєте це питання та допомагаєте вирішувати важливі проблеми. Майже 300 000 людей потребують щороку допомоги донорської крові: онкохворі, потерпілі в аваріях, жінки з ускладненнями під час пологів та інші. Надзвичайно велика кількість людей може потребувати сьогодні крові. Думати про донорство важливо наперед, щоби завжди були наявні запаси.

Ви можете переглянути кілька світлин з відкриття виставки:

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

alt text

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.