Команда ДонорUА долучилася до організації TEDxKyivLive 2021: The Case for Optimism

26 вересня відбулася офлайн-подія TEDxKyivLive 2021: The Case for Optimism, у якому ДонорUA був задіяний у визначенні груп крові.

27 вересня 2021 року, 15:14

Поширювати безоплатне добровільне та регулярне донорство важливо, але що, людина має бажання рятувати, але не знає свою групу крові? ДонорUA був представлений на події, де провзаємодіяв із сотнями і закликав долучатися донорського руху. Що за подія минула? Як це відбувалося? Читайте детальніше у статті.

alt text

ДонорUA співпрацював із TEDxKyiv цього року

26 вересня відбулася офлайн-подія TEDxKyivLive 2021: The Case for Optimism, у якому ДонорUA був задіяний у визначенні груп крові. Ця ініціатива зібрала ексертів і експерток у галузях клімату, технологій, психології, урбаністики, науки, економіки та багатьох інших. Упродовж одноденної події провели панельні дискусії Вітаутас Бучюнас, Андрій MED Goblin, Ярослава Кравченко, Євген Глібовицький. Однією з основних тем було визначення стратегії кращого майбутнього для України.

«Це неймовірні відчуття, коли потрапляєш у коло настільки натхненних і зацікавлених людей. На події зустріли тих, які вже є активними донорами, а також змогли зацікавити нових до здавання крові та порятунку людей. Наша донорська сім’я поповнилася свідомими й проактивними людьми, а ще нам вдалося поспілкуватися з масштабними організаціями та обмінятися думками. TEDxKyiv шалений простір для розвитку», – сказала представниця ДонорUA Юлія Порядіна.

Формат дозволив дискутувати, фантазувати та знаходити нові ідеї під час обговорень, а також відпочивати, знайомитися та розважатися в лаунж зоні та під час кава-пауз.

alt text

Які ініціативи було запропоновано для відвідувачів?

Зона відпочинку була насичена різноманітними інтерактивами. Перед подією всім необхідно було пройти експрес-тестування та показати документ про повну вакцинацію. Далі організатори дали можливість провести час у лаундж-зоні, перед низкою лекцій і дискусій. Кожному учасникові на реєстрації видали карту. за якою потрібно було пройти всі завдання. На кожній точці за проходження клеїли наклейку. Одною з точок було визначення групи крові від ДонорUA та Групотесту. Понад 65 людей виявили бажання дізнатися групу крові та зробити фото на фотозоні. Деякі вже були донорами, а хтось уперше задумався над дефіцитом крові та компонентів крові у нашій країні та вирішив зареєструватися на сайті.

Також охочі могли скуштувати каву від First Point, насолодитися обідом від Salateira і десертами від March & Co, слухаючи діджейський сет у виконанні Тараса Галаневича. Легка музика лунала у зоні для відпочинку та задавала приємного тону для мандрів Україною у віртуальній реальності, яку створили Ukrainer. Музей у темряві «Третя після опівночі» / 03:00 провів майстер-клас зі шрифту Брайля і тактильних малюнків, VikaVita / The calligraphy sisters — із каліграфії, а «100% життя» — Мережа ЛЖВ проводив тести на визначення ВІЛ. Захопливі ігри спільно з Halal Room, освіта через гру з Bristar studio, занурення у світ безбар'єрності з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні — усі цікаві інтерактиви залучали людей і викликали шалений інтерес.

Основними були лекції та дискусії від спікерів всеукраїнського та міжнародного рівня. Вони порушували глибокі теми, викликали на дискусії й активне обговорення. TEDxKyivLive 2021: The Case for Optimism — подія, що дала поштовх до розумів і дій, об’єднала людей і закликала змінювати ситуацію на краще.

alt text

ДонорUA та TEDxKyiv про спільне проведення заходу

Добре продумана програма, цікаві та вартісні подарунки, COVID-безпека, захоплива лаундж-зона для розваг, поєднання розвитку та відпочинку — усе переплелося в подію, на яку чекали сотні людей. Для ДонорUА було дуже почесно розповісти про себе на такій ініціативі, а також реалізувати визначення груп крові у співпраці з Групотест.

«У мене одразу виникла думка запросити ДонорUA до участі в нашій програмі, бо Ірина Славінська була однією із спікерок на події TEDxKyivWomen 2019 року. Вона дуже яскраво виклала в своєму виступі важливість донорства та його популяризації. TEDx – це завжди про ідеї, що варті поширення, тому важливо підтримувати їх і розказувати про це світові. Думаю, що будь-який контакт із ДонорUA виконує освітню функцію. Коли люди могли підійти до вас, то ще більше дізнавалися про донорство. Кооперація з проєктами спікерів і спікерок з попередніх подій — це гарна історія ще раз нагадатися. Ми задоволені співпрацею і, думаю, наші гості теж», – сказала представниця TEDxKyiv координаторка розважальної програми Ірина Шеремета.

Залучати нових донорів і нагадувати про потребу в крові та компонентів крові потребує неабияких зусиль, але це має шалений результат, коли співпрацюєш із командами, що мають спільні цілі. Команда ДонорUA щиро рада була взяти участь у подібній ініціативі та робитиме все, щоби вже через кілька років позначка у 2 млн донорів була досягнута.

alt text

Довідка

TED – це некомерційна організація, присвячена ідеям, які варто поширювати. TEDxKyiv – це програма місцевих, самоорганізованих заходів, які об’єднують людей, щоб поділитися досвідом. Тут спікери об’єднаються, щоб викликати глибоке обговорення у невеликій групі.

Групотест – український виробник діагностичних моноклональних реагентів для визначення груп крові людини.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.