Команда ДонорUA продовжує руйнувати стереотипи щодо донорства

в Чернівцях відбулися події «Мистецтво донорства» та виставка «Донорство – це про життя».

25 грудня 2021 року, 16:29

В рамках всеукраїнського проєкту «Мистецтво донорства», який створили ДонорUA, 22 грудня 2021 року о 10 годині в торговельно-розважальному центрі DEPOt center відбулася кроводача під музичний супровід. Поряд з цим в ТРЦ DEPOt center стартувала двотижнева виставка «Донорство – це про життя». Як чернівчани зустріли ці ініціативи і чим запам’ятаються передноворічні донації - читайте далі у статті.

alt text

Як проходила подія «Мистецтво донорства» у Чернівцях

Гостинно і радісно для проведення акції надав свою локацію торгівельно-розважальний центр DEPOt center. «Ми завжди раді підтримати соціально важливий рух і усвідомлюємо, наскільки важливо говорити про донорство» - каже керівниця ТРЦ DEPOt center пані Лариса Роскрут. DEPOt center не тільки прийняв в себе подію «Мистецтво донорства» 22 грудня 2021 року, а й розмістив виставку «Донорство - це про життя», яка триватиме до 5 січня. Запрошуємо всіх переглянути найкращі роботи міжнародного конкурсу DonorUA ART Project.

Забір крові на цьому заході забезпечило комунальне некомерційне підприємство Чернівецький обласний центр служби крові Чернівецької обласної ради відповідно до усіх вимог. 25 донорів пройшли реєстрацію, медогляд, аналіз крові та були допущені до здачі крові.

alt text

Неймовірно завзята і професійна очільниця центру крові пані Анжеліка Каланча доклалася до заходу не лише в частині забезпечення процесу кроводачі, а й брала безпосередню участь в інших організаційних питаннях.

alt text

До організації акції дуже активно долучилась також чернівецька волонтерка і донорка Майя Фисюк. Крім того, що Майя є регулярно здає кров, вона активно займається промоцією донорського руху та проводить титанічну роботу із залучення нових донорів. Донори здавали кров у лаунж-зоні на 3-му поверсі ТРЦ, де були створені комфортні умови з дотриманням всіх вимог до процедури.

alt text

Мистецька складова події: хто і як створював святковий настрій

Мистецьку частину івенту забезпечив струнний квартет "La Viva", який впродовж трьох годин створював казкову, піднесену атмосферу чудовим виконання світових хітів, класичної і джазової музики.

alt text

Знаменитий і талановитий художник Ігор Талалай малював портрети донорів, фіксуючи їх радісні емоції після кроводачі. Митці допомогли втілити основну ідею проєкту - сформувати ставлення до донорства як до корисної і приємної звички, відійти від негативного, боязкого сприйняття акту кроводачі та продемонструвати, що донація може приносити естетичне задоволення і проходити в ненапруженій, приємній атмосфері.

alt text

Проникнутись важливістю донорства та відчути його вітальну силу відвідувачі події мали змогу при перекладі розгорнутої виставки «Донорство - це про життя», що створена з найкращих робіт міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project. Концепцією виставки є донесення важливості донорства через візуальний контент, створити нове сприйняття донорства через мистецькі інструменти, популяризувати донорство, залучити нових донорів, сформувати імідж донорства як мистецтва рятувати життя.

alt text

«I сяє посмішка на лиці, нас вітають Чернівці!». Враження організаторів і учасників від події.

Можна впевнено стверджувати, що подія «Мистецтво донорства» не залишили нікого байдужим чи незадоволеним. Донори відзначали, що здача крові поза межами медичного закладу, зокрема в ТРЦ, це для них новий позитивний досвід. Невимушена атмосфера культурного дозвілля позитивно впливає на психоемоційний стан при донації, нівелює тривоги, пов’язані з процедурою.

Приємними сюрпризами побалували донорів наші постійні та ситуативні партнери.

Магазин-пекарня Вrioche, Галина Ніконова, "Віденська кав'ярня", Sergei Skobun Кіноклуб Red, Анастасія Спіжавка та Агенція медіації та діалогу - вручили донорам чудові подарункові сертифікати на отримання смаколиків та приємного дозвілля.

alt text

ТРЦ DEPOt center розіграв між усіма учасниками акції 5 сертифікатів на відвідування ролердрому.

Постійний партнер ДонорUA бренд Gelius надав цінні подарунки, які також були розіграні між усіма учасниками акції. Подія «Мистецтво донорства» в Чернівцях успішно довела, що кроводача - це безпечно і вона може проходити не в лікарняних стінах, а в приємній, розважальній атмосфері задля більшого комфорту донорів, створила інфопривід говорити про донорство, доносити його важливість, зібрала кров для порятунку біля 70 людей.

Тож команда ДонорUA та її проєкт «Мистецтво донорства» безмежно дякують всім, хто взяв участь у святі життя і мистецтва, і вирушає далі.

alt text

Нагадаємо, що подія вже відбулася в Лубнах, Житомирі, Харкові, Дніпрі, Одесі, Івано-Франківську. В планах команди ДонорUA в наступному півріччі охопити всі обласні центри України. Завітайте на подію у вашому місті, долучайтесь до донорського руху, здавайте кров просто тому, що можете! До нових зустрічей!

##Ми дуже вдячні всім, завдяки кому ця подія відбулася:

ТРЦ DEPOt Center - сучасний торговельно-розважальний центр із зонами відпочинку та розваг. Концепція ТРЦ розроблена з урахуванням купівельної спроможності населення міста. У ТРЦ представлені товари та послуги за помірними цінами від брендів, що вже добре себе зарекомендували, а також широка зона розваг.

Чернівецький обласний центр служби крові - Комунальне некомерційне підприємство Чернівецький обласний центр служби крові Чернівецької обласної ради заготовляє цільну кров, плазму і тромбоцитну масу. Приймає донорів з реєстрацією в Чернівецькій області. Для кроводачі донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код (якщо це ID-картка - то довідку про місце реєстрації). Обмеження по вазі донора - 50 кг. Для здачі тромбоцитної маси центр крові приймає чоловіків та жінок.

Gelius – це український бренд, який розробляє та виробляє аксесуари для мобільних телефонів і smart-гаджетів. Команда прагне, щоби все більше людей мало можливість насолодитися якісними гаджетами, музикою, швидкістю, зручністю, захистом. До продукції входить повна лінійка товарів аксесуарів для мобільних телефонів, зокрема Bluetooth-динаміки, бездротові навушники, smart-годинники, автомобільні та мережеві зарядні пристрої, додаткові батареї, USB-кабелі, автомобільні утримувачі, захисне скло тощо. Цей бренд комбінує дизайн, надійність, високу продуктивність, драйв, швидкість, інновації.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.