Понад 11350 нових донорів крові по всій Україні залучили завдяки підтримці проєкту ERIM

Понад 11350 нових донорів крові по всій Україні залучили завдяки підтримці проєкту ERIM

Проєкт Equal Rights Independent Media спрямований на підтримку медіа та громадських організацій під час збройної агресії росії проти України

27 червня 2023 року, 13:48

Платформа ДонорUA за 8,5 років об’єднала вже понад 131 500 донорів. Усе це стало можливим завдяки синергії партнерів, які допомагають розвивати донорський рух в Україні. Один з таких надійних партнерів – IREX Europe, що впроваджує проєкт Equal Rights Independent Media (ERIM) за сприяння Європейського Союзу, спрямований на підтримку медіа та громадських організацій під час збройної агресії росії проти України.

Протягом 4 місяців, з січня по травень 2023 року, завдяки підтримці проєкту в Києві та інших містах ми змогли організувати серію подій – як на базі центрів крові, так і виїзних донацій. За цей період на платформі ДонорUA зареєструвалися 11358 нових донорів і донорок, які здійснили понад 3000 донацій.

У 5 містах – в Миколаєві, Дніпрі, Кропивницькому, Тернополі та Вінниці – відбулися святкові донації до Дня святого Валентина, де зокрема ділилися кров’ю співробітники патрульної поліції.

Узимку і навесні 2023 року в Києві ми традиційно зустрічалися раз на місяць на подіях «Додай червоного» у готелі Radisson Blu Hotel: цей зручний формат виїзних суботніх донацій об’єднав 250 донорів і донорок. У квітні й травні в партнерстві з Українським центром трансплант-координації ми організували в рамках «Додай червного» дві лекції про оформлення згоди на донорство органів, адже вважаємо, що ця тема також дуже актуальна і потребує додаткового висвітлення.

Виїзна донація до Дня святого Валентина відбулася і в Києві – у ТРЦ Ocean Plaza протягом 11-12 лютого: протягом святкових вихідних до здачі крові долучилися понад 100 мешканців Києва.

З 25 березня по 2 квітня 2023 року у Києві відвідувачі ТРК «Проспект» могли відвідати завершальну виставку в межах півторарічного проєкту DonorUA Art Project, який популяризує донорство крові через мистецтво. З 2021 року виставку побачили понад 50 000 людей в 16 містах України, і майже 700 людей стали донорами під час акцій, що її супроводжували. У Києві під час відкриття виставки 25 березня 45 донорів здали кров, яку зібрали на потреби цивільних та військових пацієнтів Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. Також відвідувачі події могли визначити свою групу крові, якщо раніше не знали її чи сумнівалися.

Місія ДонорUA – створити в українській системи крові такі передумови, щоб кожен, хто потребує крові, міг вчасно її отримати. Тому ми дякуємо партнерам з суголосними цінностями, які підтримують нас на цьому шляху. А підтримка Делегації Європейського Союзу є для нас також важливим сигналом про те, що реформа системи безпеки крові та її компонентів є однією з пріоритетних тем для міжнародної спільноти в контексті якнайшвидшої Євроінтеграції України.

Долучайтеся до спільноти донорів!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.