20 000 нових донорів крові, 16 подій та понад 1000 врятованих життів за пів року кампанії #Розквітай з ДонорUA

20 000 нових донорів крові, 16 подій та понад 1000 врятованих життів за пів року кампанії #Розквітай з ДонорUA

14 грудня 2023 року, 10:49

За пів року реалізації кампанії #Розквітай у системі ДонорUA зареєструвалися 20 000 нових донорів крові, було продано 150 одиниць благодійного мерчу, а також проведено 16 тематичних подій у 5 містах, на яких сумарно 375 людей здали кров для допомоги військовим та цивільним пацієнтам. Кожна донація крові — це 3 врятованих життя!

«Ми звикли говорити про донорство як про щось шляхетне і важливе, але тема ця лунає переважно у трагічному контексті. Кампанія #Розквітай показує, що бути донором — це ще й цікаво та стильно, що це частина нашої ідентичності, котра має неочевидні зв’язки з іншими сферами життя. В межах кампанії ми популяризуємо донорство через розважальний формат: вечірки, популярні лекції, мерч тощо, але проводимо також і виїзні донації, де всі охочі можуть здати кров у святковій атмосфері», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кампанію було запущено 14 червня, до Всесвітнього дня донора. Відкриття проєкту почалося з презентації фотовиставки #Побач у ТРЦ Gulliver. У рамках події було проведено також святкову донацію, де 60 людей здали кров, та брифінг, у якому взяли участь засновниця Ірина Славінська, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та амбасадорка кампанії KOLA.

До ініціативи також приєднався український бренд одягу W8less, який розробив ексклюзивний мерч: капсульну колекцію речей із зображенням символу кампанії #Розквітай — квітки гортензії. До неї увійшли футболки різного крою та сукня. Купити мерч та підтримати кампанію можна на сайті чи в магазинах марки у Києві за адресами вул. О. Гончара 88 та ВДНГ, Павільйон 6. Усі кошти від продажу цього одягу спрямовуються на перевезення донорської крові до фронту.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

  • розповісти власну історію донорства;
  • подати заявку на співпрацю (опція для бізнесу);
  • стежити за анонсами подій і приєднуватися.

Реєструйтеся на ДонорUA, аби здавати кров зручно та користуватися можливостями для наших донорів. Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати нашим волонтером. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.