55 донорів крові: «Додай червоного» з ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

55 донорів крові: «Додай червоного» з ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

6 лютого 2024 року, 13:22

У Києві 55 донорів здали кров 3 лютого на виїзній донації у Radisson Blu Hotel на Подолі. Це був новий захід у межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного».

«Вже вдруге поспіль наші події «Додай червоного» перериваються повітряними тривогами — до цього нам дивовижно щастило. Цього ж разу тривогу оголошували двічі й захід доводилося переривати, аби всі спустилися в укриття, проте 55 хоробрих донорів усе одно встигли здати кров. Її може вистачити для понад 150 пацієнтів — зокрема й наших захисників та захисниць, і це була найгарячіша подяка за два сигнали відбою», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Забір крові здійснювали фахівці Київського обласного центру служби крові. Вже багато місяців на Київщині зберігається дефіцит крові всіх груп — вона потрібна цивільним у звичайних лікарнях, а також транспортується до військових шпиталів і стабпунктів. Працівники центру крові закликають усіх, хто не має протипоказань, долучатися до донорського руху, аби рятувати життя на фронті й у тилу.

Серед учасників і гостей заходу розіграли призи від українського бренду ґаджетів Gelius — дякуємо партнерам за підтримку наших ініціатив уже понад 3 роки! Фото з події — за посиланням.

Традиційна акція «Додай червоного» проводиться у Києві щомісяця. Мета проєкту — не лише поповнити запаси крові, а й показати, що донорство може бути цікавим і навіть веселим.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи. Ваша кров переможе! Будь-яка участь і підтримка — важливі.
Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.