#Спробуй з ДонорUA: 54 донори здали кров у NAU HUB, більшість з яких — вперше у житті

#Спробуй з ДонорUA: 54 донори здали кров у NAU HUB, більшість з яких — вперше у житті

27 лютого 2024 року, 11:13

23 лютого у NAU HUB провели нову виїзну донацію у межах кампанії #Розквітай з ДонорUA. Подія була розрахована передусім на тих, хто здає кров уперше, але були на ній і регулярні донори, що хотіли підтримати новачків власним прикладом. Всього 54 людини здали кров для військових і цивільних пацієнтів, й більше половини з них робили це вперше. Забір проводили фахівці Київського обласного центру служби крові. Фото з події — за посиланням.

«Ініціатива #Спробуй створена насамперед для тих, хто хоче здати кров, але боїться чи вагається. Хвилюватися перед такою процедурою — нормально, але недооцінювати себе точно не варто. Перший досвід донації, отриманий у святковій атмосфері, де тебе підтримують і вітають, стає класною відправною точкою на новому шляху. Одна донація здатна врятувати до трьох життів — це суперсила, про яку багато людей досі не здогадуються», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

«Долучення до донорства — це маленькі кроки до важливої дії, можливість власним прикладом зробити позитивні зміни у світі та допомогти тим, хто цього потребує. Подаруй шанс на майбутнє — будь донором!», — додає в.о. проректора з гуманітарної політики та інновацій Марина Петченко.

В організації події взяли участь активні користувачі DonorUA for Teams — команда «Кров’яна гільдія воїнів». Спільнота налічує 169 осіб і посідає перше місце за кількістю донацій — разом її учасники й учасниці здали кров 590 разів. Дякуємо за потужну підтримку донорського руху! Ви також можете створити на сайті ДонорUA власну команду разом із друзями, родиною чи колегами, конвертуючи свій азарт у врятовані життя. Змагайтеся всередині команди або з іншими спільнотами, організовуйте власні донорські події за допомогою системи, мотивуйте одне одного та відстежуйте спільну статистику.

«“Кров'яна гільдія воїнів” стала символом єдності, сміливості, доброти і вічного опору. У її військах ті, хто віддає свою кров заради майбутнього, відчуваючи себе часткою величної армії, де кожен удар серця — це нагадування про силу, яку може принести об'єднана нація», — ділиться Олександр Замурняк, лідер «Кров’яної гільдії воїнів».

Серед донорів були студенти та викладачі Національного авіаційного університету, курсанти ЗСУ, а також вільні відвідувачі. На події розіграли 2 павербенки від українського бренду Gelius та брендовану футболку кампанії #Розквітай від W8less. Донорів уже не вперше безкоштовно пригощала пиріжкова «Тітка Клара» — дякуємо партнерам за підтримку соціально важливого проєкту!

«Раді вкотре стати місцем можливостей для студентства та майданчиком для донації. Наша команда пропагує культуру благодійності та донацій крові на наших заходах, а сьогодні ми дякуємо людям, що здали кров та організації ДонорUA за цей спільний проєкт!», — коментує Ілля Войтюк, координатор спільноти та простору NAU HUB.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучайтеся:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Подію провели ДонорUA за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 155 000 донорів. Більше 7 000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

NAU HUB — це спільнота та простір неформальної освіти. Щотижня у просторі організовують лекції та воркшопи, тематичні клуби та розважальні заходи.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.