50 донорів здали кров на події «Додай червоного» від ДонорUA

50 донорів здали кров на події «Додай червоного» від ДонорUA

6 березня 2024 року, 10:56

У Києві 50 донорів здали кров 2 березня на виїзній донації у Radisson Blu Hotel на Подолі. Це був новий захід у межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного».

«Вранці 2 березня уся Україна здригнулася від страшної звістки, коли російський дрон влучив у житловий будинок в Одесі. Попри це, наші донори ви Києві не злякалися і разом зробили те, що всі ми маємо робити у цей страшний час: допомогли врятувати людські життя. 50 донацій — це понад 20 л крові для військових і цивільних пацієнтів. Дякуємо!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Забір крові здійснювали фахівці Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Вже багато місяців на Київщині зберігається дефіцит крові всіх груп — вона потрібна цивільним у звичайних лікарнях, а також транспортується до військових шпиталів і стабпунктів. Медики закликають усіх, хто не має протипоказань, долучатися до донорського руху, аби рятувати життя на фронті й у тилу.

Серед учасників і гостей заходу розіграли призи від українського бренду ґаджетів Gelius — дякуємо партнерам за підтримку наших ініціатив уже понад 3 роки! Фото з події — за посиланням.

Традиційна акція «Додай червоного» проводиться у Києві щомісяця. Мета проєкту — не лише поповнити запаси крові, а й показати, що донорство може бути цікавим і навіть веселим.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Ваша кров переможе! Будь-яка участь і підтримка — важливі.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.