69 бусів з донорською кров’ю відправили на фронт завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

8 березня 2024 року, 12:52

ДонорUA у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України організовує транспортування донорської крові для потреб фронту. З 89 перевезень, здійснених за час повномасштабної війни, 69 профінансували завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ. У межах цього проєкту українські бренди одягу й аксесуарів створюють патріотичний мерч — замовляючи його, ви допомагаєте пораненим військовим повернутися додому живими.

«Близько 60% смертей від бойових поранень викликані саме крововтратою, і вчасне переливання крові іноді може бути єдиним ефективним порятунком. Сама кров — безкоштовна, але її доставка — недешева, і завдяки ПУМБ ми можемо оперативно відправляти дорогоцінний вантаж на фронт. Кожна така поїздка — це до 1500 врятованих життів», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кров перевозять у спеціальних авто, обладнаних холодильними камерами та здатними убезпечити персонал. Одна така поїздка коштує близько 50 000 грн. Замовляйте мерч на сайті проєкту — кожні ваші 25 грн дозволяють автівці проїхати додатковий кілометр.

ДонорUA — єдина недержавна організація, яка у співпраці з МОЗ та СДУ «УЦТК» транспортує кров у гарячі точки. Ви можете в будь-який час підтримати перевезення крові довільною сумою. У вересні минулого року ми зібрали 1 млн грн на транспортування. Завдяки цьому збору та допомозі від партнерів, зокрема ПУМБ, ми маємо грошовий резерв, аби оперативно відправляти кров на мобілізаційне замовлення. Дякуємо за довіру та працюємо далі!

Кров для потреб фронту заготовляється по всій Україні. Реєструйтеся на ДонорUA і діліться кров’ю незалежно від того, де ви мешкаєте — вона неодмінно переможе!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.