Вперше в Україні відбувалась донація у костелі: 54 людини здали кров з ДонорUA

20 березня 2024 року, 14:02

19 березня ДонорUA провели у костелі Святого Миколая виїзну донацію, де 54 мешканці та гості Києва здали кров для військових і цивільних пацієнтів (фото). Це була перша така подія у храмі, що цьогоріч відзначає своє 115-річчя. Серед донорів були як ті, хто регулярно бере участь у подіях ДонорUA, так і віряни, що ділилися кров’ю вперше. Процедуру проводили фахівці Київського міського центру крові.

«Деякі християни вважають переливання крові гріхом, та ми раді, що парафіяни костелу Святого Миколая усвідомлюють цінність донорства, особливо під час повномасштабної війни. Віряни моляться за перемогу України та докладаються до неї власною кров’ю, аби допомогти пораненим військовим і постраждалим від обстрілів цивільним, як і тисячам пацієнтів з тяжкими захворюваннями. Дякуємо за цю неймовірну можливість — коли віра та медицина працюють на спільну перемогу, в ній не лишається сумнівів», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кожна донація здатна врятувати від 1 до 3 життів, тож 54 донори потенційно дали надію на одужання 162 пацієнтам. У київських лікарнях перебуває багато поранених військових, дітей та дорослих з онкозахворюваннями та інших пацієнтів, що потребують переливання разово або регулярно. Тож дякуємо всім, хто відгукнулися і здали кров. Подяка також пиріжковій «Тітка Клара», яка вже не вперше підтримує заходи ДонорUA та пригощає донорів свіжою випічкою.

«Напередодні кожного свята наша парафія долучається до допомоги людям, які постраждали від війни, а також нашим захисникам. Наприклад, коли було підірвано Каховську ГЕС, наша парафія назбирала 10 тон необхідної допомоги для людей з цих регіонів. Потім ще завезли 5 тон. Перед Різдвом для наших захисників ми збирали теплий одяг. Парафіяни надавали печиво та інші продукти. Зараз ми знаємо про багато втрат та поранень через широкомасштабні дії на Сході і дуже багато люди потребують крові. Тому ми раді долучитися до цього і дякуємо Донор UA за те, що ви довірили нам. Я бачу, що було чимало наших парафіян, а також наших сусідів, людей столиці», — розповідає отець Павло Вишковський, настоятель Парафії Святого Миколая.

ДонорUA проводить виїзні донації регулярно. Наступні такі заходи у Києві відбудуться 6 квітня: в Radisson Blu Hotel на Подолі в межах щомісячної акції «Додай червоного» та в Creative State of Arsenal у рамках кампанії #Розквітай (подія у розробці). Реєструйтеся на ДонорUA та зручно відстежуйте майбутні події в особистому кабінеті, а також користуйтеся бонусами від наших партнерів. Ваша кров переможе!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.