71 доставку донорської крові отримали військові завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

71 доставку донорської крові отримали військові завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

8 квітня 2024 року, 09:32

Вже 91 бус із донорською кров’ю відправили на фронт ДонорUA у співпраці з МОЗ. З них 71 доставку профінансував ПУМБ завдяки ініціативі #МиОднієїКрові. У межах проєкту українські бренди створюють патріотичний мерч — замовляючи його, ви допомагаєте рятувати життя поранених бійців.

«Що швидше пораненому бійцю переллють кров, то більше шансів врятувати не лише життя, а і здоров’я людини, адже крововтрата впливає на всі системи організму. Тому бойових і військових медиків слід постійно забезпечувати кров’ю, аби ті могли вчасно та якісно надавати допомогу захисникам і захисницям. Кожна автівка може врятувати до 1500 життів — дякуємо ПУМБ за цю безцінну допомогу», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

У розробці колекцій для #МиОднієїКрові беруть участь відомі митці — поет і письменник Сергій Жадан, тату-артистка Марія Федорівна, ілюстратор Олександр Шатохін та інші.

Кров перевозять у спеціальних авто, обладнаних холодильними камерами та здатними убезпечити персонал. Одна така поїздка коштує близько 50 000 грн. Замовляйте мерч на сайті проєкту — кожні ваші 25 грн дозволяють автівці проїхати додатковий кілометр.

ДонорUA — єдина недержавна організація, яка у співпраці з МОЗ та СДУ «УЦТК» транспортує кров у гарячі точки. Ви можете в будь-який час підтримати перевезення крові довільною сумою. У вересні минулого року ми зібрали 1 млн грн на транспортування. Завдяки цьому збору та допомозі від партнерів, зокрема ПУМБ, ми маємо грошовий резерв, аби оперативно відправляти кров на мобілізаційне замовлення. Дякуємо за довіру та працюємо далі!

Кров для потреб фронту заготовляється по всій Україні. Реєструйтеся на ДонорUA і діліться кров’ю незалежно від того, де ви мешкаєте — вона неодмінно переможе!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.