Здати кров серед діамантів: ДонорUA та ZARINA організували донацію для фронту, аби врятувати понад 140 бійців

Здати кров серед діамантів: ДонорUA та ZARINA організували донацію для фронту, аби врятувати понад 140 бійців

27 травня 2024 року, 13:34

25 травня вперше відбулася донація крові в ювелірному бутику (фото). Ювелірний Дім ZARINA та ДонорUA об'єднались, аби закрити потреби у крові для її відправлення на фронт. До події долучилось 48 донорів, здавши 21 літр крові, що потенційно може врятувати життя 144 бійців.

Процедуру проводили фахівці Київського обласного центру служби крові, а доєднатись могли всі, хто не має протипоказань до донорства. Кров здали військовослужбовиця й парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра) та парамедикиня медичного батальйону «Госпітальєри» Катерина Галушка — амбасадорки благодійної колекції прикрас від ZARINA й ДонорUA.

«Ми віримо, що вже допомогли та допоможемо надалі збільшувати та популяризувати донорський рух в Україні. Ця та інші події стали чудовим прикладом того, як спільні зусилля допомагають досягти результатів. Ми вдячні кожному, хто взяв участь у наших ініціативах», — прокоментувала Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Донація стала продовженням співпраці, у рамках якої партнери організували безкоштовні визначення груп крові у бутиках Ювелірного Дому ZARINA в 7 містах: Києві, Львові, Одесі, Білій Церкві, Рівному, Чернівцях і Черкасах. Понад 1500 українців дізнались свою групу крові, аби стати донорами й рятувати життя.

У рамках проєкту «Моя група крові» ZARINA та ДонорUA створили благодійну колекцію срібних прикрас з групами крові. Прибуток від їхнього продажу спрямовується на:

  • організацію навчання бойових медиків переливанню крові;
  • закупівлю обладнання для переливання крові на фронті: холодильників для зберігання крові, підігрівачів тощо.

«Я хочу, аби донорство ставало таким же модним, як ходити в кавʼярню на Золотих воротах. Тому ми вирішили романтизувати цю подію, аби всі відчували себе комфортно, долучившись до дійсно важливої справи. Зараз у крові є нагальна потреба, тож закликаємо усіх доєднуватись та рятувати життя», — поділилася Заріна Нетовкіна, CEO Ювелірного Дому ZARINA.

Кейтеринг і смачні подарунки для донорів надали мережа кав’ярень IDEALIST COFFEE CO, кондитерська KREMÓVA та бренд здорового харчування Green Chef. Тематичні червоні смаколики допомогли донорам відновити сили після процедури, а подарунки для них загортали в пакування у вигляді ємностей для донорської крові.

Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров зручно й сучасно, та стежте за анонсами подій в особистому кабінеті. Ваша кров переможе!

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 165 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Ювелірний Дім ZARINA — перший діамантовий ювелірний бренд в Україні, компанія-інноватор, головної метою якої завжди було створення особливих ювелірних прикрас — кожен виріб від ZARINA стає тим особливим інструментом, ключем для розкриття індивідуальності, мрій та цінностей жінки.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.