96 мешканців Тернополя дізналися свою групу крові з ДонорUA на «Наукових пікніках»

96 мешканців Тернополя дізналися свою групу крові з ДонорUA на «Наукових пікніках»

28 травня 2024 року, 13:06

26 травня у Тернополі на Театральному майдані відбулись 11-ті «Наукові пікніки» під гаслом «Геніальність у простоті». До події долучилися ДонорUA у співпраці з Тернопільським обласним центром служби крові та ГО «Я донор». На події організували безкоштовне визначення груп крові, і 96 містян скористалися нагодою, аби надалі долучитися до донорства та рятувати життя (фото).

«Визначення групи крові стає для багатьох людей містком у донорство: ти дізнаєшся щось нове про свій організм, про те, наскільки твоя група крові рідкісна чи поширена, скількох людей вона може врятувати. Наші волонтери на цих акціях розповідають про користь донорства, спростовують міфи та розвіюють страхи. Дякуємо партнерам, з якими ми можемо втілювати такі ініціативи», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Знати свою групу крові важливо для порятунку не лише життів інших людей, а і власного. В разі поранення, травми чи термінової операції ви отримаєте швидшу і якіснішу допомогу, якщо зможете повідомити свою групу крові медикам, або якщо це зроблять ваші близькі. Зараз, коли росіяни обстрілюють мирні українські міста, це знання може врятувати життя.

Серед майже сотні людей, які дізналися свою групу крові на «Наукових пікніках», частина вже здати кров на «Тижні донорства крові», що триватиме в Тернополі з 10 до 14 червня з нагоди Всесвітнього дня донора.

ДонорUA проводить такі акції в межах проєкту «Моя група крові», який втілюється у співпраці з Operation SafeDrop та Eldon Biologicals та ZARINA. Групи крові визначають методом EldonCard, з яким процедура займає лише кілька хвилин, а для її проведення не потрібна вища медична освіта.

Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров сучасно та користуйтеся бонусними пропозиціями від партнерів. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.