Донори і «Святі»: 25 людей здали кров з ДонорUA у галереї The Naked Room

Донори і «Святі»: 25 людей здали кров з ДонорUA у галереї The Naked Room

30 травня 2024 року, 10:23

28 травня ДонорUA провели виїзну донацію у галереї сучасного мистецтва The Naked Room (фото). 25 донорів здали кров, аби допомогти дітям та дорослим з онкозахворюваннями. Процедуру проводили фахівці Національного інституту раку.

«Теми мистецтва і донорства крові поєднуємо не вперше: ми вже проводили донації у музеях України, робили виставки тематичних плакатів і фоторобіт. Але у галереї сучасного мистецтва така подія ще не проходила. Мистецтво стосується всіх, адже це про те, як ми внутрішньо проживаємо певний досвід. І донорство стосується всіх. Кожен може опинитися в ситуації, коли для порятунку життя потрібна кров», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Ірина Славінська є однією з героїнь фотопроєкту Саші Маслова «Святі», який експонується в The Naked Room до 29 травня. Виставку присвячено тим, хто бореться або боровся за свободу України. Донорський рух у цій боротьбі займає одне з визначних місць. Кров неможливо нічим замінити чи десь купити — лише одні люди можуть поділитися нею з іншими. Вчасне переливання рятує життя поранених бійців і цивільних. І більшість повнолітніх людей можуть здавати свою кров для цього.

Виїзні донації ДонорUA проводить регулярно. Найближчі події — 1 червня у Києві та 6 червня у Львові. Аби заздалегідь дізнаватися про заходи та отримувати бонуси за свої донації, реєструйтеся на платформі. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.