Більше 600 українців здали кров з ДонорUA у Всесвітній день донора

Більше 600 українців здали кров з ДонорUA у Всесвітній день донора

17 червня 2024 року, 12:44

До Всесвітнього дня донора крові, що відзначається 14 червня, ДонорUA провели виїзні донації в 4 містах: Києві, Вінниці, Дніпрі та Львові, а також тиждень донорства у Тернополі. Більше 600 людей здали кров для військових і цивільних пацієнтів (фото).

«Не треба чекати особливого дня, аби здати кров — щодня вона необхідна тисячам людей, зокрема тим, хто боронить наш спокій. Донорство — це цілорічна готовність допомагати. Та Всесвітній день донора — нагода гучно розповісти про важливість донорства на широкий загал, і гучно подякувати тим, хто вже ділиться кров’ю. Окрема подяка донорам, які сьогодні показали на власному прикладі, як інколи просто рятувати життя», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

На головній святковій донації у ТРЦ GULLIVER кров здали 64 донори, серед яких і сама Ірина Славінська. Подію відвідали також амбасадорка ДонорUA Аліна Френдій — фешн-інфлюенсерка, підприємиця, засновниця бренду COOSH, та Василь Стрілка — директор Департаменту високотехнологічної медичної допомоги та інновацій.

Донацію провели також на лівому березі у ТРК «Проспект», де кров’ю поділилися 67 людей. У вінницькому просторі «Монтаж» до події долучилися 44 донори, у дніпровському коворкінгу «Прометей» — 36. Львів’яни здавали кров у мобільному центрі крові на площі Ринок — усього 35 містян. У Тернополі волонтери ДонорUA спільно з ГО «Я Донор» провели цілий Тиждень донорства крові, який тривав з 10 по 14 червня. Впродовж акції кров здали понад 400 людей, 170 з яких зробили це вперше.

Хоча свято й минуло, увесь червень на ДонорUA оголосили місяцем донорства — реєструйтеся на сайті, здавайте кров та отримуйте до кінця місяця подвійні бонуси, обмінюючи їх на подарунки.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.