36 львів’ян здали кров у бладмобілі з ДонорUA і ПУМБ

36 львів’ян здали кров у бладмобілі з ДонорUA і ПУМБ

5 липня 2024 року, 10:42

4 липня ДонорUA та ПУМБ провели донацію у мобільному центрі крові — бладмобілі (фото). 36 донорів, серед яких і працівники ПУМБ, здали кров для військових та цивільних пацієнтів Львівщини. Подію присвятили 2-річчю ініціативи «Ми однієї крові». Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова. Захід проходив біля відділення банку на вул. Грюнвальдська. 

 

«Від початку повномасштабного вторгнення ми у співпраці з МОЗ організували майже 100 доставок донорської крові для фронту. 78 з них профінансував ПУМБ завдяки ініціативі #МиОднієїКрові. Дякуємо за безцінну підтримку! Кожна така поїздка здатна врятувати до 1500 життів наших військових, а також постраждалих цивільних, що залишаються на прифронтових територіях або в зоні бойових дій», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України». 

 

«Ми однієї крові» — соціальна ініціатива ПУМБ, яка рятує життя поранених військових та цивільних. Проєкт підтримує вітчизняний бізнес, просуває патріотичний арт, розвиває культуру донорства. В межах проєкту українські бренди виготовляють патріотичний мерч, 50% від вартості якого йдуть на потреби війська, зокрема на перевезення донорської крові до фронту. 

 

Проєкт сприяє популяризації донорства в Україні — залучає українців до підтримки ініціативи не тільки фінансово, а й стаючи донорами крові для поранених військових та мирних мешканців зон бойових дій. 

 

Мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник. 

 

Кожна донація рятує до трьох життів. Реєструйтеся на ДонорUA, аби стежити за анонсами наступних подій в особистому кабінеті, та здавайте кров зручно.  

 

Проєкт “Твоя кров. Моє життя. Наша перемога”, в межах якого діє бладмобіль, реалізується спільно у партнерстві Першого територіального медичного об'єднання Львова, ГО “Народна самооборона Львівщини”, ДонорUA та ГО “Ветеран Медіа”. 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.