68 мешканців Запоріжжя здали кров у LifeSavingTruck з ДонорUA та ПУМБ

68 мешканців Запоріжжя здали кров у LifeSavingTruck з ДонорUA та ПУМБ

12 серпня 2024 року, 14:55

9 та 10 серпня у Запоріжжі ДонорUA та ПУМБ провели виїзну донацію крові (фото). Подія проходила у LifeSavingTruck — великій вантажівці, оснащеній усім необхідним для безпечного та комфортного забору крові. Два дні трак приймав донорів біля Запорізького театру молоді, і 68 людей поділилися кров’ю, аби допомогти військовим і цивільним пацієнтам області. Процедуру проводили фахівці Запорізького обласного центру служби крові.

«З перших днів повномасштабного вторгнення Запорізький центр крові працює понаднормово. У прифронтовому місті, попри те, що багато людей виїхали, донори продовжують активно здавати кров. У будь-який момент вона може знадобитися жертвам обстрілів, або ж військовим. Донації у траку ми провели вперше — для України це нова практика, яка робить донорство доступнішим та простішим, а онлайн реєстрація дозволяє розвантажити персонал центру крові», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

На честь Дня незалежності України ДонорUA та ПУМБ проводять серію донацій під гаслом «Незалежність у нас у крові». Події відбуваються протягом серпня у Запоріжжі, Львові та Києві — по два дні в кожному місті. 

Вже два роки ДонорUA співпрацює з ПУМБ у межах проєкту «Ми однієї крові». Завдяки цій ініціативі вдалося профінансувати 80 зі 100 доставок донорської крові до фронту. Кожен із таких бусів може врятувати до 1500 поранених військових. На подіях 9 і 10 можна було придбати мерч проєкту, задонативши таким чином на перевезення крові. 

Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров зручно та рятуйте життя. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.