64 мешканці Львова здали кров у LifeSavingTruck з ДонорUA та ПУМБ

64 мешканці Львова здали кров у LifeSavingTruck з ДонорUA та ПУМБ

22 серпня 2024 року, 11:25

20 та 21 серпня у Львові ДонорUA та ПУМБ провели виїзну донацію крові (фото). Подія проходила у LifeSavingTruck — великій вантажівці, оснащеній усім необхідним для безпечного та комфортного забору крові. Два дні трак приймав донорів біля ТРЦ Victoria Gardens, і 64 людини поділилися кров’ю, аби допомогти військовим і цивільним пацієнтам області. Процедуру проводили фахівці Львівського обласного центру служби крові. 

«Минулого місяця ми ДонорUA та ПУМБ відзначили дворіччя співпраці, завдяки якій донорська кров доставляється в гарячі точки, де зберігає життя наших захисників і захисниць. LifeSavingTruck став наступним кроком — не тільки ваша кров може поїхати на фронт, а й ми приїдемо до вас за кров’ю, аби врятувати більше людей. Дякуємо львів’янам, які підтримали цю ініціативу й поділилися кров’ю», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України». 

На честь Дня незалежності України ДонорUA та ПУМБ проводять серію донацій під гаслом «Незалежність у нас у крові». Події відбуваються протягом серпня у Запоріжжі, Львові та Києві — по два дні в кожному місті.  

Вже два роки ДонорUA співпрацює з ПУМБ у межах проєкту «Ми однієї крові». Завдяки цій ініціативі вдалося профінансувати 80 зі 100 доставок донорської крові до фронту. Кожен із таких бусів може врятувати до 1500 поранених військових. На подіях 20 і 21 серпня можна було придбати мерч проєкту, задонативши таким чином на перевезення крові.  

Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров зручно та рятуйте життя. Ваша кров переможе! 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.