54 киянина здали кров для фронту з ДонорUA у ТРЦ Gulliver

54 киянина здали кров для фронту з ДонорUA у ТРЦ Gulliver

22 серпня 2024 року, 11:38

21 серпня ДонорUA провели виїзну донацію у ТРЦ Gulliver під гаслом “Твоя кров переможе” (фото). 54 людини здали кров для потреб фронту — вся вона буде відправлена в гарячі точки. Процедуру проводили фахівці Київського обласного центру служби крові.  

“Бойові дії посилюються, і центри крові регулярно отримують запити на відправлення крові до фронту. Неважливо, в якому місті ви мешкаєте — вашу кров довезуть військовим, адже потреба є, і транспортують цей безцінний вантаж з усієї України. Дякуємо тим, хто долучається і допомагає рятувати життя наших захисників і захисниць”, — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО “Всеукраїнська асоціація донорів України”. 

Кровотеча є найпоширенішою причиною смерті від бойових поранень. Аби врятувати бійця, що втратив багато крові, слід якомога швидше зробити переливання — протягом години після поранення, а ще краще — протягом перших 36 хвилин. Це допоможе не тільки зберегти життя, а й мінімізувати ризики для здоров’я, оскільки тривале перебування у знекровленому стані впливає на всі тканини організму. 

Сьогодні українські бойові медики можуть робити переливання крові на догоспітальному етапі, тобто ще до того, як пораненого доставлять до шпиталю чи стабпункту. Але для цього вони мусять мати стабільний запас крові, який залежить від нас із вами. Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров системно і рятуйте життя тих, хто захищає наш спокій.  

 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.