Понад 1000 людей у серпні дізналися свою групу крові завдяки ДонорUA

Понад 1000 людей у серпні дізналися свою групу крові завдяки ДонорUA

2 вересня 2024 року, 10:58

Протягом серпня 1062 українці дізналися свою групу крові завдяки ДонорUA. Акції проводилися у Києві, Львові, Кропивницькому, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі та Рівному. Лаборанти-волонтери працювали на публічних подіях, і всі охочі могли дізнатися свою групу крові за кілька хвилин. 

“Більшість людей з точністю до кілограма знають свою вагу, і при цьому значна частина з них не знає своєї групи крові, хоча ця інформація набагато важливіша. І в мирний час ми можемо потрапити в ДТП чи травмуватися на роботі, а сьогодні, коли росія обстрілює наші міста, знати свою групу крові мають усі. В разі поранення це забезпечить вам швидшу та якіснішу допомогу, а при значній крововтраті лік іде на хвилини”, — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО “Всеукраїнська асоціація донорів України”. 

ДонорUA проводить такі акції в межах проєкту “Моя група крові”, який втілюється у співпраці з Yashchenko Foundation  та Eldon Biologicals. Групи крові визначають методом EldonCard, з яким процедура займає лише кілька хвилин, а для її проведення не потрібна вища медична освіта. 

У серпні акції пройшли зокрема на DOU Day Picnic, благодійному “Забігу у вишиванках” та на Dice Con. 

Під час акцій з визначення груп крові інструктори залучають містян до донорського руху. Зареєструвавшись на ДонорUA, нові донори отримують сповіщення, коли в їхньому населеному пункті виникає потреба у крові певної групи. Це робить донорство зручнішим та ефективнішим. 

Реєструйтеся і ви — ваша кров переможе! 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.