150 харків’ян дізналися свою групу крові на виставці #Побач від ДонорUA

150 харків’ян дізналися свою групу крові на виставці #Побач від ДонорUA

18 вересня 2024 року, 08:27

14 вересня на станції метро “Майдан Конституції” в Харкові пройшла виставка #Побач, присвячена донорству крові (фото). Під час події всі охочі могли визначити свою групу крові, що зробили 150 містян. Захід організували ДонорUA у співпраці з Харківським обласним центром служби крові, Харківським національним медичним університетом та Департаментом у справах сімʼї, молоді та спорту Харківської міської ради. 

“Знати свою групу крові життєво необхідно. Якщо в разі ворожого обстрілу ви будете поранені, ви отримаєте швидшу та якіснішу допомогу, маючи цю інформацію. Крім того, під час таких акцій ми залучаємо людей до донорського руху, аби кожне місто мало стабільні та достатні запаси крові як для повсякденних цивільних потреб, так і на випадок обстрілу”, — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО “Всеукраїнська асоціація донорів України”. 

#Побач — це виставка портретів донорів, доповнених їхніми особистими історіями. Люди на цих світлинах не знайомі між собою, мають різний досвід донорства, інтереси та цінності — їх об’єднує лише бажання ділитися кров’ю й допомагати людям таким чином.  

Групи крові визначали методом EldonCard — він простий, безпечний, не потребує повної медичної освіти, а для отримання результату вистачає кількох хвилини. В Україні цей метод вперше почали застосовувати ДонорUA у межах проєкту “Моя група крові”

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучайтеся: 

  • придбайте мерч від W8less — всі ваші кошти підуть на перевезення донорської крові для фронту; 
  • замовте співпрацю (опція для бізнесу); 
  • стежте за анонсами подій і здавайте кров з нами! 

Також усі ви можете підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі! 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.