Понад 1000 донорів за пів року здали кров у бладмобілі на Львівщині

Понад 1000 донорів за пів року здали кров у бладмобілі на Львівщині

20 вересня 2024 року, 08:05

Вже 1042 донори здали кров у мобільному центрі крові — бладмобілі, який ДонорUA в межах проєкту “Твоя кров. Моє життя. Наша перемога” запустили на Львівщині пів року тому. Тисячна донація відбулася у Всесвітній день фахівців з рекрутингу донорів крові. Проводили подію біля Львівського національного університету ім. Івана Франка. Проєкт реалізується спільно у партнерстві Першого територіального медичного об'єднання Львова, ГО “Народна самооборона Львівщини”, ДонорUA та ГО “Ветеран Медіа”. 

“Центри крові не завжди зручно розташовані, і значна кількість людей не може здавати кров через банальний брак інфраструктури. Бладмобіль дозволяє проводити донації майже будь-де, в тому числі й на вихідних, що дозволяє всім охочим зробити свій внесок у добру справу. До прикладу, Ізраїль більше 90% потреб у крові закриває за допомогою мобільних центрів. Для України ця практика нова, але ми сподіваємося, що інші міста скористаються досвідом Львова”, — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО “Всеукраїнська асоціація донорів України”. 

Мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові є спеціальний холодильник. 

Кожна донація рятує до трьох життів. Реєструйтеся на ДонорUA, аби стежити за анонсами наступних подій в особистому кабінеті, та здавайте кров зручно. 

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.