Участь ДонорUA в інкубаційній програмі 1991 Open Data Incubator

21 вересня відбулося завершення інкубаціної програми Open Data Challenge від 1991 Open Data Incubator у Мистецькому арсеналі. Для нас – це цілий етап розвитку ДонорUA.

22 вересня 2017 року, 12:29

alt text

21 вересня відбулося завершення інкубаціної програми Open Data Challenge від 1991 Open Data Incubator у Мистецькому арсеналі. Для нас – це цілий етап розвитку ДонорUA. Ми свідомо стали на шлях відкритих даних, щоб запропонувати державі Україна найефективніші рішення у сфері донорства.

На урочистій частині до нас приєднався заступник міністра Міністерства охорони здоров'я - пан Олександр Лінчевський. Підтримка МОЗу говорить про вірний шлях проекту та його необхідність для держави.

alt text

Чому ми взяли участь у проекті?

На початку 2017 року Міністерство охорони здоров’я України відкрило дані у сфері донорства крові. Відтоді ми отримали інформацію про кількість донорів та їхню актуальну диференціацію. Але дуже швидко стало зрозуміло, що відкрити дані – це замало. Детальний аналіз статистичної інформації – ось що справді принесе користь та дасть стійке підґрунтя майбутнім реформам у сфері донорства крові та охорони здоров’я. І ми з неабияким ентузіазмом взялись за клопітку, щоденну рутину з метою створення аналітичного інструменту, що надасть необхідне рішення для служби крові, починаючи з питань дефіциту компонентів крові, і завершуючи не менш важливиим питанням - рекрутинг донорів.

Які відбулись впровадження та зміни?

Дев'ять тижнів навчання та випробувань не залишили нас без результату. Це досвід, котрий приносить результати сьогодні і завтра. А в нашому проекті такі здобутки вимірюються швидкістю на кількістю врятованих життів. Ми стали ще більш технічними та стратегічними. За майже три місяці ми:

Який досвід ми отримали?

Інкубаційна програма охопила не лише сферу відкритих даних, але й суміжні основи для розвитку проекту. Ми почали з оцінки та аналізу ДонорUA, визначення цілей та виявлення можливостей для розвитку. За 9 тижнів ми охопили всі ключові зони – маркетинг, брендинг, PR, фінанси, кризовий менеджмент, нетворкінг та багато чого іншого, корисного і цікавого. Справжнім елеватором проекту стала співпраця з ментором Галиною Василевською: її поради, а як наслідок і зміни в проекті - безцінні.

Участь в 1991 Open Data Incubator – це можливість для ДонорUA стати ще зручнішим та більш ефективним проектом, що будує екосистему донорства крові в Україні.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.