ДонорUA став партнером масштабної події Summer Blood Donation Day

ДонорUA, Sayenko Kharenko Klitschko Expo та співробітники компаній-членів Американської торговельної палати в Україні об‘єдналися задля порятунку людей.

19 серпня 2021 року, 15:45

Найбільший дефіцит крові фіксують під час літніх і зимових канікул. Сильним кроком є виявлення власного бажання масштабних організацій долучитися до порятунку людей у цей час. Хоч літо – це час для відпочинку, але ніхто не застрахований від непередбачуваних ситуацій. Як відбулася подія, яка допомогла врятувати сотень людей? Читайте розлогу інформацію у нашій статті.

alt text

Як зародилася співпраця?

2 млн донорів необхідно для того, щоби не було дефіциту крові та компонентів крові. Команда ДонорUA завжди привітно долучається до ініціатив, спрямованих на покращення ситуації в країні. 28 липня ми стали партнерами регулярної ініціативи Summer Blood Donation Day. Команди ДонорUA, Sayenko Kharenko Klitschko Expo та співробітники компаній-членів Американської торговельної палати в Україні об‘єдналися задля порятунку людей.

«Ми пишаємося тим, що організації таких масштабів долучаються до популяризації донорства в крові та компонентів крові. Спільними зусиллями значно ефективніше просуваємося до поставлених цілей. Наразі в Україні – близько 11 донацій на 1000 населення, попри те, що для забезпечення запасів життєво важливо збільшити цей показник у три рази. Ініціативи на зразок Корпоративного дня донора дозволяють за лічені години зібрати десятки крові. Тим паче це відбувається у колі близьких людей», – сказала координаторка проєкту «Корпоративний день донора» Юлія Порядіна.

Наразі в Україні переважно 11 донацій – на 1000 населення. Завдяки відповідній ініціативі до донорства постійно долучаються нові люди. Це допомагає значно покращити статистику та запастися кров'ю та компонентами крові напередодні вихідних, адже тоді загостюється дефіцит через припинення роботи центрів.

alt text

Чим була особлива ця ініціатива?

Подія набула значного розголосу, тому близько 50 людей виявило бажання стати донорами. Завдяки цьому під час цієї акції змогли зібрати понад 20 л крові.

Упродовж Корпоративного дня донора всі між собою спілкувалися у дружній і затишній атмосфері. Кожен перед процедурою мав пройти безкоштовне обстеження, яке проводила виїзна медична бригада. Лише після визначення результатів аналізів допускали до процедури. Опісля донації охочі робили світлини на фотозоні, смакували солодкими подарунками та обговорювали подальші плани щодо здавання крові.

Такі події дуже зґуртовують та об'єднують заради однієї цілі – порятунку пацієнтів. Це допомагає виробити не разове донорство, яке наразі домінує в нашій державі, а саме культуру регулярного здавання крові. Відповідною ініціативою ми хочемо підкреслити, що робити процедуру не обов'язково в центрах крові. Це можна робити навіть у власному офісі, у колі близьких людей під приємну музику та цікаві розмови.

alt text

Як Корпоративний день донора допомагає покращувати ситуацію в Україні?

З кожною подією такого формату все сильніше виробляється культура донорства крові та компонентів крові в нашій державі. Усього лише кілька годин часу дозволяють урятувати близько трьох життів. Кров необхідна вагітним, онкохворим, потерпілим у дорожньо-транспортній пригоді, людям під час операції тощо.

«ДонорUA пишається ініціативою такого формату, адже завдяки їй ми одночасно можемо згуртувати великий колектив людей і допомогти людям. Урятувати сотні життів у зручному місці та в приємному оточенні – це про Корпоративний день донора. Раніше до нас приєдналися ZP Law office of Zoriana Pelekh, Ciklum, «Фармак» тощо. Певні, що цей проєкт значно покращить стан справ із культурою донорства в Україні», – сказала координаторка проєкту «Корпоративний день донора» Юлія Порядіна.

Наша команда бере на себе виїзд медичної бригади, лекцію про донорство, подарунки для донорів, тематичну фотозону, створення світлин тощо. Якщо вас зацікавила ініціатива, то можете зв'язатися з нами. Поширюймо донорство разом!

alt text

Довідка:

Американська торговельна палата в Україні – одна з найактивніших та найвпливовіших громадських неприбуткових організацій, що об'єднує найбільші компанії з понад 50 країн світу, які працюють в Україні. Компанія виступає голосом великих вкладників, а також працює над залученням нових інвесторів на ринок. Палата прагне бути Партнером Вибору та позитивним чинником змін у бізнес-середовищі в інтересах нашої держави.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.