Учасниці Національного конкурсу краси «Міс Україна» долучилися до донорства за партнерства ДонорUA

ДонорUA та претендентки на участь у Національному конкурсі краси «Міс Україна» об'єдналися заради порятунку життів.

19 серпня 2021 року, 20:15

Донація крові чи компонентів крові займає не багато часу, але може врятувати життя багатьох людей. 176 л – це кількість крові, яку ви могли би здати, якщо почнете у 17 років і будете здавати кожні 60 днів, поки не досягнете 79 років. Команда ДонорUA постійно бере участь у донорських акціях та залучає нових людей, які перетворюють процедуру в традицію. Хто ще долучився до порятунку людей? Читайте розлогу інформацію з інтерв’ю у нашій статті.

alt text

Яка організація долучилася на початку серпня до розвитку донорства?

Команда ДонорUA із задоволенням бере активну участь у реалізації донорських проєктів нових форматів. З кожним днем усе більше та більше чують про потребу в крові та долучаються до порятунку людей.

4 серпня у Національній дитячій спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» у Києві у прямому сенсі краса рятувала життя. В акції взяли участь Національний комітет конкурсу краси «Міс Україна», претендентки на участь і конкурсантки минулих років. Головна мета акції – допомога хворим дітям, а також популяризація донорського руху серед молоді України.

Співпраця подібного формату була проведена вперше, проте вона дала значний результат: удалося зібрати велику кількість крові для дітей і провести інформаційно кампанію із залучення донорів на платформу ДонорUA.

alt text

Як відбулася ініціатива під назвою «Краса з метою»?

Ті, яким дозволив стан здоров‘я, поділилися своєю кров‘ю. Також цінним є те, що кожна з них поширила інформацію серед своїх знайомих і підписників про важливість донорства крові та компонентів крові. Учасниці Національного конкурсу краси «Міс Україна» усвідомлюють, що їх одна донація може врятувати до трьох життів. Інформаційна кампанія має велике значення в розвитку донорського руху. З новими донорами ситуація в країні йде на краще. Усі претендентки здавали кров у колі знайомих, обговорювали важливість донацій і потребу в регулярних процедурах здавання крові.

«Сьогодні багатьом медичним закладам потрібні донори. Своїм прикладом ми хотіли звернути увагу українців, що стати донором дуже просто, а дві години їх часу можуть урятувати чиєсь життя. Представниці нашого конкурсу дотримувалися усіх умов, необхідних для того, щоби стати донорками, і виконали рекомендації з підготовки до процедури здавання крові. Також вдячні нашим друзям з ДонорUA за організаційну підтримку», — зазначила голова оргкомітету конкурсу «Міс Україна» Вероніка Щіпцова.

Цікавою була також реакція людей на подібну ініціативу. Усі, хто дізнався про проєкт, охоче підтримав учасниць. Зокрема, підписники ДонорUA висловили влучно думку про те, що українська краса є сильною, здоровою та свідомою. Десятки коментарів із приємними відгуками. Людям приємна думка, що впливові масштабні ініціативи набрали яскраво соціального забарвлення.

alt text

Як відреагувала Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ» на ініціативу?

Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ» привітно відреагувала на ініціативу та допомогла з організацією події. До роз'яснення ситуації в країні охочим здати кров також долучалися і працівники медичного закладу. Вони розповіли про те, скільки потрібно здавати крові, щоби не виникало її дефіциту, а також, які запаси наразі в нашої держави.

«Донори крові потрібні завжди. Кожні три секунди хтось у світі потребує переливання крові, кожна третя особа хоча би раз у житті потребує донора. На жаль, не всі розуміють цю величезну потребу, а усвідомлюють її тільки, коли безпосередньо з нею зіштовхуються. Ми дуже вдячні дівчатам конкурсу «Міс Україна», які поділилися частинкою себе для порятунку дитячого життя», — сказала лікарка-трансфузіологиня Центру служби крові Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Інна Вільшанівська.

Підтримка медиків у центрах крові має неабияке значення, особливо для тих, хто прийшли вперше здавати кров. Часто люди йдуть на донацію тільки за крайньої потреби. Вони чують історії про конкретних пацієнтів і з надією допомогти приходять на процедуру. Після цього вони майже не повертаються. Команда ДонорUA прагне створити спільноту регулярних донорів. Завдяки цьому проєкту нам вдалося залучити нових людей і надихнути їх на потребу в постійному донорстві. Комітет Національного конкурсу краси «Міс Україна» запропонував ідею, а працівники Центру служби крові Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ допомогли в організації ініціативи

alt text

Яке враження у команди ДонорUA від ініціативи?

Команда ДонорUA пишається тим, що такі важливі події звертають свій вектор руху до донорства. Національний конкурс краси «Міс Україна» відзначає 30-річчя. Його представники вирішили, що необхідно, аби цього року ініціатива мала ще більше соціальне спрямування.

«Для нас було приємною несподіванкою звернення Національного комітету конкурсу краси «Міс Україна» із проханням допомогти в організації події. Ми постійно крутимося в цій сфері та знаємо, як краще, професійніше та швидше організувати ініціативу подібно формату. Усі одразу позитивно відреагували на запит і доклали максимум зусиль, щоби акція минула в затишній і приємній атмосферу. Тішить також те, що ця подія домогла врятувати життя дітей», — сказали представники ДонорUA.

Краса здатна змінювати світ!

alt text

Довідка:

Національний конкурс краси «Міс Україна» – один із трьох найбільших національних конкурсів краси в Україні, інші – «Міс Україна – Всесвіт» і «Королева України». До 2006 року це був єдиний національний конкурс краси, учасники якого проходили кваліфікацію для всіх міжнародних конкурсів. Команда постійно працює над іміджем конкурсу, віддаючи більшу частину часу благодійним та соціальним ініціативам і культурним проєктам. Учасниці конкурсу краси «Міс Україна» є втіленням краси та благородства. Упродовж відбору конкурсанток почесне журі звертає увагу на соціальну діяльність дівчат, їх хобі та освіченість. Переможниці відправляються представляти Україну на конкурсах Miss World, Miss Earth, Miss International.

Центр служби крові Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ МОЗ України заготовляє цільну кров, плазму, тромбоконцентрат та гранулоконцентрат. Здавати кров можна з будь-яким місцем реєстрації. З собою мати паспорт або ID-картку з додатком про місце реєстрації. У ОХМАТДИТі є постійна потреба донорів тромбоконцентрату всіх груп крові. Донорами тромбоконцентрату можуть бути чоловіки та жінки, віком від 18-ти до 45-ти років, вагою не менше 60 кг, які є громадянами України та не мають протипоказань до донорства.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.