ДонорUA об’єднав дніпрян, щоби зібрати кров для Дитячої обласної лікарні

Звернення від нашої команди, активне поширення в ЗМІ, публікації в соціальних мережах і велика розсилка завдяки донорській базі — 22 вересня до КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» завітало 62 донори!

23 вересня 2021 року, 12:56

Ініціативи ДонорUA щомісяця сягають нових просторів: Рівне, Житомир, Лубни, Львів, Київ, Івано-Франківськ і т.д. Залучення різних міст сприяє активнішій популяризації та поширенню інформації про потребу в крові. Цього місяця провели ініціативу в новому місті. Якому саме? Детальніше читайте у статті.

alt text

Охоплюємо нові горизонти з донорським рухом

Уперше ДонорUA організував масштабну акцію відповідного формату у Дніпрі. Донорська ініціатива мала на меті збір крові для дитячої онкології. Без переливання неможливо вилікувати рак. Пацієнтам постійно потрібна відповідна процедура. На сьогодні борг дитячої обласної лікарні — 800 донорів. Підтримка донорів є вкрай важливою!

«Для команди ДонорUA дуже важлива популяризація добровільного безоплатного та регулярного донорства в Україні. Прагнемо понад усе, щоби не виникало критичних запасів крові, які будуть тягти за собою питання життя та смертів пацієнтів. Донація займає небагато часу, але рятує до трьох життів», – сказала редакторка, авторка статей для сайту та SMM-мененджерка Сабріна Вайзер.

Цього місяця вдалося організувати подію в Дніпрі та залучити величезну кількість людей до питання запасів крові та компонентів крові. Кожен донор допомагає у поширенні інформації у колі своїх рідних і близьких, прагне до порятунку та закликає інших. Це не може не тішити та не надихнути на подальші ініціативи!

alt text

Якого результату вдалося досягти?

Звернення від нашої команди, активне поширення в ЗМІ, публікації в соціальних мережах і велика розсилка завдяки донорській базі — 22 вересня до КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» завітало 62 донори!

На акції кожен міг зробити професійні світлини біля фотозони, отримав безкоштовні солодкі презенти та артезіанську воду «Природне Джерело». Ініціатива допомогла згуртувати донорів і врятувати людей. Команда ДонорUA висловлює подяку всім, хто долучилися до організації події, а саме: біржі благодійності «ДоброДій», громадській організації «ДуЇТ», Товариству Червоного Хреста України м. Дніпро, Дніпропетровській обласній станції переливання крові, ГК «Нові продукти» і т.д.

Важливо розуміти, що в Україні постала велика проблема відсутності регулярного донорства. За рекомендацією ВООЗ необхідно, щоби здавали кров 33 людини на 1000 населення. В Україні цей показник коливається від 11 до 13 донорів. 2 млн охочих ділитися кров’ю зможуть забезпечити потребу пацієнтів. На сайті ДонорUA наразі зареєстрованих понад 40 000 людей. Події такого формату допомагає покращити ситуацію в країні. Якщо у вас немає тимчасових або абсолютних протипоказань, то закликаємо ознайомитися з правилами підготовки перед донацією та особливостями дієти. Долучайтеся до наших наступних ініціатив!

alt text

Яке воно – проведення ініціатив із донорства?

Проведення подібних акцій у нових місцях надзвичайно енерговитратна. Великої поваги варті ті організації, які відгукуються на прохання допомогти. Це пришвидшує сам процес підготовки та її якість, адже ми проводимо перемовини безпосередньо з тими, які перебувають у містах.

«Донорство – це можливість поділитись частиною свого здоров'я та життя з людьми, які цього потребують. Подібні ініціативи дають можливість залучити більше людей до допомоги. Такі акції варто проводити та варто їх підтримувати, якщо не як донор, то хоча б як волонтер», – сказав голова правління ГО «ДУЇТ» Дмитро Твердохліб.

Створення таких ініціатив потребує багато часу та зусиль, але залучення кожного допомагає пришвидшити процес і залучити якомога більше донорів. Слідкуйте за анонсами, адже далі буде більше. Разом — до благих цілей!

alt text

Довідка

ГК «Нові продукти» – один із найбільших виробників напоїв та закусок в Україні. Компанія працює понад 18 років і внесена до Реєстру найбільших платників податків у країні. Сьогодні група компаній експортує свою продукцію в 19 країн, зокрема Китай, Німеччину, Італію, Чехію, Іспанію, Ізраїль, Уганду, Вірменію, Угорщину, Азербайджан, Грузію та інші. У компанії працює близько 1500 людей. Щодня New Products Group обслуговує понад 25 000 покупців та 106 000 активних торгових точок по всьому світу, випускає 220 асортиментних товарів під 17 брендами.

Біржа Благодійності «ДоброДій» – перша повністю цифрова благодійна біржа в Україні. Вона працює за принципом краутфандинга. Працівники вперше використали чат-бот для збору благодійних пожертв. За 6 років існування удалося реалізувати понад 800 проєктів на суму понад 28,5 млн грн. Організація допомогла 700 дітям із важкими захворюваннями. Біржа посіла 2 призових місця в Національному конкурсі «Благодійна Україна» 2020 р.

Громадська організація «ДуЇТ» – це незалежна молодіжна платформа, Організація працює на засадах доброчесності, взаємоповаги, взаємодопомоги для досягнення спільної мети. Для працівників важливий творчий, лідерський, професійний та підприємницький потенціал української молоді для спільної побудови розвиненої, конкурентоспроможної та незалежної держави.

Дніпропетровська обласна станція переливання крові – це комунальне підприємство, що заготовляє цільну кров, плазму та тромбоцитну масу. Станція приймає донорів з будь-яким місцем реєстрації. Для донації донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код (якщо у вас – ID-картка, то це – витяг про місце реєстрації). Станція обладнана зчитувачем для ID-карти.

Товариство Червоного Хреста України м. Дніпро – це добровільна, гуманітарна організація, яка допомагає державі у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує допомогу найменш соціально захищеним верствам населення.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.